L’encreuament del carrer Alcalde Francisco Llorca i la carretera, Aigua Blanca IV, el Patrimoni, els talls de llum d’Iberdrola i les obres del Gallinera són els principals assumptes sobre els quals va parlar el BLOC al plenari de dijous passat. Vos transcrivim a continuació el contingut de les reivindicacions del BLOC sobre aquests afers:

PRECS I QÜESTIONS DEL BLOC AL PLENARI DEL 29-10-2009

1. REGISTRE DE LES PARCEL·LES DE LA UA AIGUA BLANCA IV

Sr. Alcalde, en la darrera comissió d’Ordenació del Territori vaig demostrar amb documents del Registre de la Propietat, que en les notes simples de les finques que conformen el Sector d’Aigua Blanca IV apareixia especificat clarament que l’Ajuntament d’Oliva va tornar a presentar la certificació de la UA Aigua Blanca IV el 24 de setembre de 2009, a les 11 hores, després de més de 2 mesos que caducara l’expedient. Més concretament, a l’anotació número 993 del Diari 43 amb data 24/09/2009. En cara que la regidora d’Ordenació del Territori assegura que des del 21 de maig de 2009 l’Ajuntament no ha tingut notícia del Registre, les evidències del Registre demostren el contrari. Per tant, o la informació que dóna la regidora no és certa o hi ha una errada al Registre, però alguna explicació se’ns ha de donar. És per això que li pregue que se’ns done una explicació al respecte.

2. REGULACIÓ SEMAFÒRICA ALCALDE FCO. LLORCA – CARRETERA DE GANDIA

Al creuament entre el carrer Alcalde Fco. Llorca i la Carretera de Gandia eixteix un semàfor per regular el pas de vehicles, mentre que les persones passen a través d’un pas de peatons, sense que hi haja regulació semafòrica específica per a estos. Quan el semàfor està en roig per als cotxes, les persones passen sense més, però quan el semàfor es posa verd per als cotxes, es produeix un situació perillosa per a les persones, ja que no disposen de cap senyalització que els avise que no han creuar el carrer quan passen els vehicles, i en moltes ocasions eixen a gran velocitat. Per tant,

– donat que hi ha una carència de senyalització per al peató,

– donat que es tracta d’un creuament amb molta intensitat de pas de cotxes i de persones per diversos motius (una de les vies d’accés a part del casc antic, gent que passa per allí per anar a comprar, a l’ambulatori, als col·legis…),

– i donat que ja existeix un semàfor, amb la instal·lació corresponent,

Preguem afegir senyalització semafòrica per a peatons a la ja existents per a vehicles.

3. COMISSIÓ DE SEGUIMENT AMBIENTAL OBRES GALLINERA

Segons el projecte constructiu de “Laminació i millora de drenatge de la Rambla Gallinera”, està prevista la creació d’una Comissió de Seguiment Ambiental, que vetllarà pel compliment de les mesures i actuacions ambientals del projecte. En la definició d’esta comissió no fa referència a cap representant de l’Ajuntament d’Oliva, i el paper d’esta comissió és summament important, ja que s’encarregarà, per exemple, de la supervisió de:

– Regs antipols (afecció a cultius, i veg. natural)

– Balisament del perímetre de l’obra

– Identificació d’accessos

– Reposició de servicis (camins, vies pecuàries, sèquies, BARRANQUETS)

– Afecció a la vegetació: exemplars a conservar

– Afecció a la fauna.

– Gestió Integral de Residus.

– Zones d’abocament de terres, recuperació de terra vegetal

– La recuperació de la zona dunar de la platja Aigua Blanca

Doncs bé, el cas és que en definició d’eixa comissió de seguiment no es menciona cap representant de l’Ajuntament d’Oliva. I donada la magnitud de les obres i de la seua afecció sobre el nostre territori, des del BLOC pensem que hauria d’haver una bona representació de tècnics municipals en eixa comissió (tècnic que està duguent el tema a nivell municipal, tècnica ambiental, arquitecte…). A més a més considerem que, igual que en les obres del gasoducte, seria oportú tornar a designar una persona suficientment coneixedora del terme i de les parcel·les afectades que fera de vincle entre l’empresa i l’Ajuntament. Per tant, el prec que fem és que es realitzen les gestions oportunes per fer tot això possible.

4. FINANÇAMENT 1% OBRES DE L’ESTAT A OLIVA

I seguint amb el tema de les futures obres de la Gallinera. El Plenari del 29 de març de 2007 va aprovar per unanimitat, a proposta de la que era regidora de Patrimoni Històric, Imma Seguí, sol·licitar a l’Estat l’aportació de l’1% de les obres que es feren al nostre municipi, per destinar eixos diners a la millora i conservació del nostre Patrimoni, ja que esta possibilitat està amparada en la Llei de Patrimoni Històric Espanyol. La pregunta és: s’han fet les gestions oportunes per aconseguir l’1% de l’import de les obres de “Laminació i millora de la Rambla Gallinera”, que serien uns 400 mil euros? I si no s’han fet, preguem que es facen de manera urgent donada l’imminent inici de les obres.

5. REGISTRE MUNICIPAL DELS TALLS DE SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC IBERDROLA

El passat 22 d’octubre una avaria d’Iberdrola va deixar sense subministrament elèctric una part del poble. No només això, sinó que a més van haver un bon nombre de tallaments en poc de temps (10 ó 12), provocant trencaments d’electrodomèstics, ordinadors, centraletes telefòniques… No és la primera vegada que ocorre al nostre municipi i segurament no serà l’última. Per tant, el prec que fem és que des de l’Ajuntament es porte un registre dels tallaments d’electricitat que tenen lloc al nostre municipi, i s’envie un informe a la Direcció General de l’Energia, amb vistes que puga pendre les accions oportunes, com l’obertura inicial d’expedients informatius o sancionadors.

Pensem que, a més del dret que tenen els consumidors a posar reclamacions, que ja ho fan, o a tirar mè de les assegurances, estaria bé que l’Ajuntament duguera a terme esta iniciativa paral·lelament per tal de fer més força. Que Iberdrola, i això és una apreciació personal, no ens regala res, ni com a Ajuntament ni com a consumidors, més bé al contrari.