Valoració de la sanció de Conselleria a l’Ajuntament d’Oliva per la ubicació de la depuradora de Rabdells

Una vegada més, el mal funcionament del departament d’urbanisme, baix la responsabilitat de la regidora Amparo Tercero, del PSOE, així com els errors continuats en temes importants, com ara l’oblit de part de les autoritzacions necessàries per a instal·lar la depuradora de Rabdells, provocaran perjudicis a l’Ajuntament, als propietaris d’esta urbanització i en definitiva, a la ciutat d’Oliva. Perjudicis no només per la sanció econòmica de 3.000 mil euros, sinó també pel possible desmantellament de la depuradora i la seua reubicació, i per la imatge que està donant la ciutat.

Són molt nombrosos els errors d’este tipus al llarg dels últims anys: s’envia documentació a altres administracions que no correspon, passen anys sense que es registren parcel·les d’acord amb la seua nova naturalesa com el cas d’Aigua Blanca IV, no s’informa als propietaris de parcel·les afectades per infraestructures importants com línies d’alta tensió o depuradores i se’ls passa el període per a al·legar, l’Ajuntament presenta les al·legacions al pla de sanejament i de construcció de noves depuradores fora de termini, o el cas de la depuradora de Rabdells.

Des del BLOC hem estat advertint els últims anys que esta situació no pot donar-se en un Ajuntament, i menys el d’una ciutat de quasi 30 mil habitants. Ho hem fet al Plenari i als mitjans de comunicació en diverses ocasions. Però la situació continua igual, amb les conseqüències que ja coneixem. Reclamem accions polítiques més contundents. I les reclamem a l’Alcalde, que té la màxima responsabilitat per fer-ho. És una qüestió que s’ha d’abordar en l’ordre de prioritats i no mirar cap altre costat i deixar que passe de llarg. No és la primera, ni la segona ni la tercera vegada que ocorre alguna cosa així.

En el cas que ens ocupa, el de la depuradora de Rabdells, segons ha declarat la regidora Tercero, ara només queda la negociació o recórrer davant el jutjat. Però donada la claredat de contestació del recurs d’alçada per part de la Conselleria, on diu que la ubicació de la depuradora incompleix la llei per estar dins l’àmbit de la Marjal, i que les autoritzacions de la Confederació, i de l’Àrea de Qualitat Ambiental fan referència al vessament de l’aigua depurada al Riu Bullent, i no a la ubicació de la depuradora…, no pareix que hi haja molt què negociar.

Per tant, què passarà si s’ha de traslladar la depuradora? On es traslladarà si arriba el cas? Qui assumirà els costos?
Per últim, des del BLOC també volem tornar a posar de relleu les conseqüències de l‘urbanisme desaforat dels últims anys, en el cas de Rabdells en el període de majoria absoluta del PP, ja que s’han dut endavant urbanitzacions sense comptar prèviament amb les infraestructures i els accessos necessaris.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *