El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Rosanna Torres, regidora del BLOC, ha fet públiques les estadístiques d’ús de les seues biblioteques corresponents al passat any 2009.

Entre els tres centres de lectura de què consta la xarxa bibliotecària d’Oliva (Biblioteca de Tamarit, Sala de Lectura Infantil i Agència de Lectura de Sant Francesc), el número d’usuaris que han fet ús de les biblioteques passa la quantitat de 61.000 persones, de les quals més de 7.500 han fet ús del servei d’Internet, 391 d’elles amb el seu propi ordinador gràcies a la connexió WiFi de l’Agència de Sant Francesc.

El préstec total de tots els materials dels fons de les biblioteques és de 31.682 exemplars. El préstec de llibres arriba a prop dels 20.000 exemplars entre la Biblioteca de Tamarit i la Sala de Lectura Infantil, i a més de 3.600 en l’Agència de Sant Francesc. Tot i que s’observa un lleuger descens en el préstec de compact-discs, l’apartat de material audiovisual s’equilibra amb el notable augment del préstec de DVD’s (més de 7.000).

Revistes i CD-rom, material de menor ús, continuen amb un volum raonable de préstecs.

Cal darrerament destacar l’augment en l’apartat d’activitats d’extensió cultural del Servei de Biblioteques, que entre sessions de contacontes, tallers i formació d’usuaris arriba a les 57 activitats,17 més que l’any anterior.