Oliva digitalitzarà documents sobre la ciutat

Rosanna Torres: “Volem que la informació bibliogràfica del nostre poble siga més accessible, coneguda i fàcil de divulgar”.

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva incorporarà en els pròxims mesos una nova secció en la pàgina web municipal, que consistirà en la reproducció digital de documents sobre la ciutat d’Oliva.

El primer document que s’incorporarà a dita secció serà la col•lecció completa de Sant’Ana, periòdic mensual editat per l’Ajuntament d’Oliva entre 1962 i 1968, i que és una de les fonts d’informació sobre Oliva més estimades pels estudiosos de la premsa comarcal i els investigadors de les dècades històriques recents. La col•lecció completa original ha estat lliurada temporalment a l’Ajuntament d’Oliva per la família Cardona Ballester, a la qual pertanyia Don Salvador Cardona, exalcalde olivà i “alma mater” de la publicació.

El present treball sorgeix de la col•laboració entre el Servei de Biblioteques d’Oliva i l’IMAB, pertanyent a l’Ajuntament de Gandia, que també incorporarà la col•lecció als seues serveis en xarxa.

Rosanna Torres, Regidora de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva pel Bloc Nacionalista Valencià, ha informat que aquesta iniciativa s’inclou dins de les actuals coordenades en el món de la informació i la documentació, que comença a abandonar les antigues tècniques de reproducció de documents en microfilm i en discos, tant pel seu elevat cost com, sobretot, per les dificultats de lectura i els problemes de conservació. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Oliva s’incorpora a la tendència actual de reproducció de documents en xarxa, més idònia tant en l’aspecte econòmic com en el de la millor accessibilitat.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *