Oliva instal·la nous senyals turístics per posar en valor la vila i el raval

Pau Pérez: “Es tracta d’un projecte que utilitza la senyalètica com element de dinamització turística del casc antic de la ciutat”.

El Departament de Turisme a l’Ajuntament d’Oliva, que encapçala el regidor nacionalista Pau Pérez, ha informat de la posada en funcionament del 2n Pla de Senyalització Turística del centre històric de la ciutat. Amb aquesta segona fase es reforça l’actuació realitzada prèviament on es van dissenyar els dos recorreguts actuals pel centre històric, La Vila Cristiana i el Raval Morisc.

Dins d’aquesta 2a fase s’han instal·lat plafons informatius, taules d’interpretació i plafons de reforç al llarg dels dos recorreguts senyalitzats. En total, s’han ubicat 15 senyals amb informació turística a càrrec de l’empresa Geoturismo.

“S’ha dut endavant una actuació integral ja que totes les senyals instal•lades tenen un nexe d’unió. Es tracta d’un projecte que utilitza la senyalètica com element de dinamització turística i amb el lema Itineraris pel centre històric per gaudir sense pressa” indicava el regidor de Turisme, Pau Pérez.

L’itinerari de La Vila passa a denominar-se Vila Comtal per tal de ressaltar la presència del Palau dels Centelles a la ciutat i donar un caràcter nobiliari a l’espai que recorrega el visitant. D’altra banda, l’altre itinerari del Raval es denomina del Raval Morisc per tal de ressaltar que Oliva va ser una de les ciutats amb major presència de població morisca.

En aquest projecte s’han instal•lat en cadascun dels dos itineraris 2 taules d’interpretació i 4 plafons de reforç on es destaquen espais d’especial rellevància com poden ser l’Església de Santa Maria, el Palau dels Centelles, el carrer Moreres, el Portalet de la Verge Maria, la Torre de la Comare o El Castell de Santa Anna.

A banda dels plafons i taules d’interpretació ubicats als dos itineraris, el projecte també inclou 3 plafons explicatius de grans dimensions amb un plànol de la localitat per un costat i de l’altra banda amb un resum dels dos itineraris proposats. També s’ha instal•lat un plafó de benvinguda destinat als turistes on apareix el lema “Oliva tranquil•lament. Itineraris pel centre històric per a gaudir sense pressa.”

Tota la senyalètica ha estat editada en valencià, castellà i anglés. “Es tracta d’un disseny molt original i senzill a la vegada que ressalta el que és important en realitat. S’ha cuidat amb detall el text dels plafons explicatius, el seu contingut, que siga de fàcil lectura i la qualitat del que es transmet” assenyalava el regidor de Turisme, Pau Pérez.

Un altra de les novetats introduïdes és la utilització de les noves tecnologies a través dels plafons explicatius. Aquestos inclouen el sistema “Codi QR” a través del qual tota la informació estarà a l’abast de l’usuari al seu mòbil.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *