L’última visita de l’alcalde d’Oliva al Ministerio de Fomento ens ha deixat un episodi més del despropòsit que té el govern socialista de l’Estat en solucionar el problema del pas de la carretera 332 per la nostra ciutat. Ara resulta que el ministre Blanco s’ha adonat que no té sentit construir una autovia paral·lela a l’AutoPista 7 per ser insostenible, per costar un ronyó i perquè no hi ha diners. Tot això després d’anys de negativa dels diferents governs de l’Estat a estudiar l’alliberament de l’AP7 com a solució més sostenible, i després de gastar temps i diners públics en un Estudi Informatiu que ja no val. Senzillament esbalaïdor.

Ens hem assabentat d’este canvi de postura a través de les declaracions que va fer l’alcalde d’Oliva en l’edició comarcal de Levante-EMV del 20 de gener, un modus operandi al que ja ens té acostumats als portaveus dels grups polítics de l’Ajuntament – hem de conéixer este tipus de notícies per la premsa-. El mateix mitjà on Fuster va afirmar l’1 de febrer de 2008, a setmanes de les eleccions generals, que el projecte de la Variant Sud s’aprovaria en 2009, que les obres començarien en 2010 i que estarien finalitzades a finals de 2012. Declaracions que va tornar a realitzar el 17 de febrer de 2009 als mitjans de comunicació.

Els fets parlen per si sols i res d’això s’ha complit. Només tenim un Estudi Informatiu que val un dineral i ja no aprofita perquè s’ha descartat l’obra de l’autovia paral·lela a l’AP7, per part del ministeri. Ara se’ns diu que cal un altre estudi que justifique la construcció d’una carretera d’un carril de circulació per sentit. Sí, heu llegit bé, un altre estudi.

I després dels incompliments continuats, com no els queden més eixides per justificar-se davant dels ciutadans d’Oliva i de la resta de municipis afectats, els ve molt bé la crisi econòmica i tiren mà d’ella com una lletania, però en realitat es tracta d’una excusa de mal pagador.

Ens haguera agradat estar a Madrid, junt a l’alcalde, no només per escoltar, sinó per dir-los les veritats als reponsables polítics del Ministerio de Fomento de part dels ciutadans d’Oliva. Nosaltres paguem els impostos i contribuïm des de fa molts anys a la riquesa de l’Estat. Nosaltres, per ser valencians, paguem a l’Estat molt més d’allò que rebem, més de 5 mil milions d’euros de dèficit per any, amb crisi econòmica inclosa. Per tant, que no se’n vagen per la tangent, que deixen de passar-nos amb cançons, amb estudis i més estudis. Nosaltres també tenim dret a gaudir d’autovies o autopistes gratuïtes, trens de rodalies i AVE inclós.

Potser vaja sent hora que Oliva torne a fer-se sentir!

David González
Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Oliva