El grup municipal del BLOC-Compromís d’Oliva denuncia la discriminació i el tracte injust que està rebent per part de l’alcadessa d’Oliva i el govern del Partit Popular, en relació a l’assignació dels secretaris de grup polític municipal.

L’Ajuntament d’Oliva, mitjançant un acord plenari adoptat en sessió extraordinària de dia 12 de juliol de 2007, i en compliment del que disposa l’art. 104 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, va procedir a la creació dels llocs de treball a exercir per personal eventual de confiança amb la definició de les característiques, denominació i retribució.

En la Relació de Llocs de Treball corresponent a l’any 2011, publicada en el BOP de València el 30 de setembre de 2011, existeixen 3 llocs de treball de Secretari de Grup Polític, com a personal eventual.

El 20 d’octubre de 2011, per resolució de l’alcaldia número 3896, va ser nomenada la secretària del grup polític del Partit Popular com a funcionària eventual de l’Ajuntament d’Oliva, amb dedicació exclusiva, amb una jornada setmanal de 35 hores i amb una retribució anual de 16.438,80 euros.

En la Junta de Portaveus celebrada el mateix 20 d’octubre de 2011, tant la portaveu del grup Socialista, com el portaveu del grup BLOC-Compromís, preguntaren a la Sra. alcaldessa sobre el nomenament de la secretària de grup del PP, sense que la resta de grups polítics hagueren rebut cap notificació per designar les persones que han d’ocupar el càrrec de secretaris, a la qual cosa l’acaldessa va contestar que procediren a designar a les persones que havien d’ocupar el càrrec de secretari de grup polític.

El 25 d’octubre de 2011, mitjançant escrit amb Registre d’Entrada dirigit a l’alcaldessa, el portaveu del BLOC-Compromís va comunicar a l’alcaldia el nom de la persona que ha d’ocupar el càrrec de secretari de grup.

El 3 de novembre de 2011, per resolució de l’alcaldia número 4080, ha estat nomenat del Secretari del grup polític del PSOE com a funcionari eventual de l’Ajuntament d’Oliva, amb dedicació exclusiva, amb una jornada setmanal de 35 hores i amb una retribució anual de 16.438,80 euros.

Mentre tant, a data de hui, per part de l’alcaldia encara no s’ha procedit a nomenar al Secretari del grup polític BLOC-Compromís.

Des del BLOC-Compromís hem sol·licitat el nomenament del secretari del grup, en els mateixos termes i condicions que els 2 nomenaments existents dels secretaris del PP i del PSOE, ja que és la única manera possible de fer-ho ajustant-se jurídicament a allò aprovat tant en la Plantilla de Personal, com en la Relació de Llocs de Treball vigent.

També hem demanat una contestació per escrit a esta sol·licitud per part de l’alcadia, sense que de moment, ens haja contestat.

Davant de tot això, denunciem la discriminació injustificada a la que està sotmés el nostre grup polític (5 regidors), respecte al grup del PP (7 regidors) i al del PSOE (6 regidors). Així com la desconsideració de l’alcaldia, ja que ni tan sols s’ha dignat a contestar la sol·licitud.

Finalment, des del BLOC-Compromís, demanem també que el tema de l’assignació dels secretaris de grup es tracte al Ple de l’Ajuntament, com hauria de ser seguint el procediment correcte, donat que estem en una nova Corporació, amb una configuració política diferent, amb 5 grups polítics.