El BLOC-COMPROMÍS d’Oliva demana reiteradament a l’Alcaldessa la convocatòria de les meses de seguretat amb les associacions veïnals

Han transcorregut tres mesos després que el BLOC-Compromís demanara per primera vegada a l’Alcaldessa d’Oliva la convocatòria de meses de seguretat ciutadana amb les associacions veïnals de la ciutat, així com les gestions amb la Subdelegació del Govern per tal de celebrar una Junta de Seguretat (fa més d’un any que no se’n convoca cap).
Al llarg de tot este periode, han estat diverses les ocasions en les que els regidors del BLOC han demanat reiterativament informació sobre els indicadors de seguretat ciutadana així com la convocatòria de meses de seguretat, bé en la Comissió de Governació o bé en el Plenari. La última va tindre lloc el 29 d’octubre en el Ple Ordinari, on el 2n portaveu del BLOC-Compromís, Vicent Canet, va insistir en esta qüestió en un prec, al qual la contestació per part de l’alcaldia va ser la imminent creació de la policia de barri, sense ni tan sols comprometre’s a convocat dites meses de seguretat.

Un anunci per part de l’Alcaldessa que va ser una sorpresa per a gran part de la plantilla de la Policia Local, que no sabia res, així com per als grups polítics municipals. Una policia de barri de la qual, un més després, no sabem res encara, ni si arribarà a tots els barris o només a uns quants, ni per quins i quants agents estarà integrada, ni quines seran les seues funcions, ni com afectarà a la resta del servei general. Només sabem segur que encara no s’ha posat en funcionament.

Bona mostra del que diem és la demanda que l’Associació de Veïns del Raval s’ha vist forçada a realitzar recentment per registre d’entrada, davant la impossibilitat de reunir-se amb l’Alcadessa o algun dels regidors del govern. En ell posen de relleu problemes de seguretat ciutadana en el barri, la inconveniència d’apagar la meitat de les faroles en un barri amb molt poca il·luminació per la baixa densitat de faroles, entre d’altres, així com la necessitat de rependre les meses de seguratat ciutadana amb representants polítics, de les forces de seguretat i associacions veïnals.

Des del BLOC-Compromís recriminem l’actitud de l’Alcaldessa i del seu govern (PP), cap als veïns i la ciutadania d’Oliva, eludint les seues responsabilitats de manera sistemàtica. També volem recordar que una de les múltiples competències indelegables que té l’alcadia, és la seguretat ciutadana. De manera que, com tantes altres qüestions del dia a dia en la gestió municipal, no està entre les possibilitats de l’oposició forçar la convocatòria de la Junta de Seguretat, ni de les meses de seguretat amb les associacions veïnals de la ciutat.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *