El BLOC-Compromís d’Oliva denuncia el retard en les contractacions de treballadors aturats mitjançant el PACTASAFOR

En abril del 2010 es va constituir el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Comarca de la Safor (PACTSAFOR), consorci del que forma part Oliva i que té com a objectius “el disseny, la promoció, la gestió i l’avaluació d’aquelles accions i programes que al seu si s’aproven per a la creació d’ocupació, la inserció sociolaboral i el desenvolupament empresarial en l’àmbit de la comarca de la Safor”.

Per complir amb el Pactsafor, l’Ajuntament d’Oliva va destinar una partida de 60 mil euros en el pressupost municipal de 2011 per tal de contractar 24 treballadors aturats, tot esperant que la Generlitat Valenciana, que és l’administració competent en matèria de foment de l’ocupació, complira amb el seu compromís d’ampliar amb més diners els fons del Pactsafor a través del SERVEF.

A finals de setembre va tindre lloc una reunió del Pactsafor a l’Ajuntament d’Oliva, després de la qual l’Alcaldessa d’Oliva, Chelo Escrivà, va anunciar la contractació imminet de treballadors aturats a través del Programa Pactsafor. En aquell moment, es va assegurar que les contractacions s’iniciarien l’1 de novembre.

Han transcorregut 2 mesos des de l’anunci, un més llarg des que finalitzara el termini de presentació de sol·licituds (15 d’octubre), i 22 dies de la data prevista per a l’inici de les contractacions. Mentre tant, a data de hui, ni tan sols ha estat convocada la comissió de baremació.

Des del BLOC-Compromís demanem a l’Alcaldessa i al seu govern (PP), el compliment dels compromisos adquirits, i sobretot, que convoque la comissió de baremació com a pas previ a la contractació de treballadors aturats.

També demanem a l’Acaldessa que passe de l’autovictimisme a exercir la tasca de govern que li correspon. En tot cas, donada la necessitat de treball urgent en la que es troben moltes famílies d’Oliva, si el govern del PP no pot o no sap com resoldre esta situació, des del BLOC-Compromís oferim la nostra col·laboració.

*Adjuntem l’enllaç de la notícia publicada en la web de l’Ajuntament d’Oliva el 27 de setembre d’enguany:

http://www.oliva.es/ca/cgi-bin/article.asp?sid=0601000000&aid=1100

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *