La quantitat de diners que l’Estat va avançar a tots els ajuntaments de l’Estat Espanyol en concepte de participació en tributs de l’Estat en 2009, de manera provisonal (en funció de les previsions que va fer el mateix Govern Espanyol a l’inici d’any), va ser superior a la liquidació definitiva.

El portaveu del PP va dir divendres passat que l’Ajuntament ha de tornar 1,2 milions d’euros de la liquidació de 2009 de la participació en tributs de l’Estat, per enviar-li mal les dades de població, ja que són 28 mil, i no 38 mil com va dir l’Ajuntament d’Oliva, segons Pi.

Des del BLOC-Compromís volem fer el següent aclariment:

És cert que l’Ajuntament d’Oliva haurà de tornar a l’Estat 1,2 milions d’euros de la liquidació de 2009 de la participació en tributs de l’Estat. Però no per enviar-li mal a l’Estat les xifres de la població de dret d’Oliva, sinó perquè la quantitat de diners que l’Estat va avançar a tots els ajuntaments de l’Estat Espanyol en concepte de participació en tributs de l’Estat en 2009, de manera provisonal (en funció de les previsions que va fer el mateix Govern Espanyol a l’inici d’any), va ser superior a la liquidació definitiva, feta posteriorment sobre dades reals.

Per tant, el problema no és exclusiu d’Oliva, sinó de TOTS els municipis de l’Estat. Per la mateixa regla de tres, Madrid haurà de tornar 434,3 milions d’euros de la liquidació de 2009, València 126 milions, Gandia 4,8 milions, Dènia 1,8 milions, Ontinyent 1,6 milions o Calp 1,5 milions d’euros, només per citar-ne alguns. Tot, per les pèssimes previsions realitzades pel govern de l’Estat anterior (PSOE), ja que va comunicar als ajuntaments unes previsions d’ingressos majors, que els ajuntaments van reflectir en els seus pressupostos, que després no es compliren.

És per això, que el 24 setembre d’enguany, des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), presidida pel PP, es va acordar per unanimitat demanar al Govern que guanyara les eleccions del 20-N, l’ajornament a 10 anys del pagament a l’Estat per part dels ajuntaments de 5.891 milions d’euros de les liquidacions negatives de 2008 i 2009, per la participació en tributs de l’Estat.

Animem al portaveu del PP, Joan Pi, a exigir al govern de Mariano Rajoy, amb majoria absoluta, a complir el que demanava el seu partit quan liderava l’oposició a l’Estat.