Carta oberta a Chelo Escrivà

El passat dijous 29 de desembre vaig assistir al plenari. Quan s’estava abordant el punt relatiu al Butlletí d’Informació Municipal (BIM), aparegut per sorpresa a la ciutat d’Oliva sense consens polític, i quan s’estaven realitzant les diferents intervencions que incidien en la poca sensatesa de generar una nova despesa innecessària en un moment de crisi, van eixir al debat unes acusacions de mala gestió econòmica del govern anterior, la mostra més evident de la qual era una recent sentència que obligava a l’Ajuntament d’Oliva a pagar 1.900.000 euros, o recórrer-la d’urgència.
La meua sorpresa, i la de molta gent que abarrotava el saló de plens, va ser la seqüència seguida en els parlaments. Després que Joan Pi, portaveu del PP, obrira esta nova línia de debat en comentar les esmentades dades econòmiques, el portaveu suplent del PSPV-PSOE, Salvador Fuster, va fer una intervenció dirigida al Secretari de l’Ajuntament i al sr. Pi. Acte seguit, vosté, sra. alcaldessa, va prendre la paraula i, sense fer referència al destacat tema que s’estava tractant en eixe moment, ni encarar-se al sr. Salvador Fuster, va arremetre contra el portaveu del meu partit, David González. El va acusar de gestionar mal els MUPIs i, fins i tot, va insinuar que ell s’havia fet amb diners.
Això va provocar l’estupor de la sala, en vore que gratuïtament acusava un regidor i encetava una nova línia de debat que res tenia a vore amb el punt que s’estava tractant. Però l’estupor encara va ser major quan tots vam presenciar com vosté no li va voler donar la paraula al regidor acusat, David González, per tal de poder defendre’s de la seua difamació pública. “S’ha acabat el torn de paraula” li va dir quan intentava explicar que aquestes acusacions eren infundades. I quan David va intentar argumentar que no era just negar-li la paraula després d’haver-lo acusat públicament i haver encetat una nova línia de debat, vosté li va tancar el micròfon.
Davant d’un fet tan greu, inèdit en la història democràtica de la nostra ciutat, calia actuar amb la fermesa que el moment requeria. Fins aquell dia havia resultat inimaginable que la pròpia alcaldia, que té la importantíssima missió de moderar el plenari, difamara a un membre del ple i després li negara la paraula per tal de poder defendre’s.
Per això, em vaig sentir tremendament orgullós del meu grup municipal quan els vaig veure alçar-se i abandonar el plenari amb serenitat i respecte, però amb tota la dignitat que les circumstàncies requerien. I també em vaig sentir molt agraït a la resta de partits de l’oposició (Partit Gent d’Oliva, Projecte Oliva i PSPV-PSOE) per solidaritzar-se amb David i entendre que un abús de poder com eixe era una lesió als drets bàsics de tots els regidors i regidores sense distinció, i, sobretot, un atac als fonaments mateixos de la democràcia, alhora que una falta de respecte a la ciutadania representada en el plenari.
Però la gota que ha fet desbordar el got, ha estat el darrer comunitat emés pel PP d’Oliva a través de la seua pàgina de facebook oficial. En lloc de disculpar-se per les acusacions de l’alcaldessa al portaveu de BLOC-Compromís durant el darrer plenari, així com per l’abús, pretén justificar l’injustificable amb una argumentació que sobrepassa els límits de l’absurd. Afirmant que tot ha estat motivat per les ganes de David González per ser alcalde i per tal que “le den  algún añito de gloria para que cuelguen su foto como Alcalde en la galería”.
Sembla mentida escampar eixes calúmnies, perquè, si alguna cosa ha tingut fàcil David González en esta legislatura, ha estat, precisament, ser alcalde. Si més no, part de la legislatura. Tant per part del PSPV-PSOE, com per part del PP. Per això em sembla una falta de respecte al portaveu del meu grup municipal, i a la intel•ligència de les persones d’esta ciutat, insinuar que David González no actua mogut per honestes conviccions, sinó per secretes intencions que consisteixen, precisament (segons el difamatori comunicat), en aconseguir un objectiu que ja ha tingut (i té) a l’abast de la mà. Només una ment obtusa o maliciosa podria creure una teoria que va contra unes evidències tan clares.
I no vull acabar sense fer referència al simpàtic comentari amb el qual vosté encetava i ens felicitava els nadals: “el BLOC se me atraganta como el polvorón” (Provincias, 12-12-2011). Dins el plat dels típics dolços nadalencs, el polvoró ha adquirit per a mi i la gent del meu partit una significació nova, i ens el mirem amb un afecte desconegut fins ara. Estem orgullosos d’entravessar-nos a les goles de tots aquells governants que entenen la responsabilitat de la gestió com una forma arbitrària i injusta d’exercir el poder, sense recordar que aquest li ha estat confiat pel poble per al bé del poble, no per a les seues ambicions o rivalitats personals.

Vicent Estruch Santacatalina
Secretari Local del BLOC d’Oliva

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *