L’Alcaldessa pretenia anul·lar per decret un acord del Ple per tal d’establir uns criteris generals sobre l’edició del Butlletí d’Informació Municipal, amb la finalitat que no s’utilitzarà merament com a instrument propagandístic per part del govern.

La proposta va ser presentada i votada favorablement per tots els partits de l’oposició en el Ple de desembre de 2011. Les propostes d’acord van ser dos: En primer lloc, que l’Ajuntament ajornara l’edició del BIM fins que primer pagara els deutes a proveïdors. En segon lloc, que el Ple de l’Ajuntament establira un reglament amb criteris generals sobre l’edició del Butlletí d’Informació Municipal, amb la finalitat que no s’utilitzara merament com a instrument propagandístic per part del govern.

Al dia següent l’alcaldessa va iniciar per decret un procediment amb la finalitat d’anul·lar l’acord del Ple, amb l’argument que es tractava d’una qüestió que era competència exclusiva de l’alcaldia, i no del Ple, on estan representats tots els grups polítics que configuren la Corporació Municipal. El procediment d’anul·lació requereix el dictamen favorable del Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana. I el dictamen d’este organisme al respecte ha estat clar i ras, en considerar que l’acord adoptat pel Ple de l’Ajuntament està plenament justificat en quant a la forma i el contingut del mateix.

En la part expositiva, el dictamen dedica algunes perletes a l’actuació de l’alcaldia, com ara que la mesura adoptada ha estat dràstica, que ha estat irregular per ser l’alcaldia com a part interessada qui va iniciar i pretenia resoldre l’expedient, o que l’alcaldia no pot apropiar-se exclusivament la competència per determinar la política financera-econòmica de l’Ajuntament, ni d’aquelles qüestions d’informació generals, com els criteris reguladors d’un Butlletí d’Informació Municipal.

El portaveu del BLOC-Compromís, David González, ha manifestat que l’alcaldessa i el govern del PP han quedat una vegada més en evidència per la seua intransigència, en no acceptar allò que va acordar la majoria del Ple de manera democràtica. Des del BLOC-Compromís ja hem denunciat en diverses ocasions l’apropiació que està fent el govern del PP de l’administració, confonent sovint el partit amb la institució. Ara, si el govern del PP pretén seguir endavant amb el BIM, sufragat amb els diners de tots els ciutadans, haurà de fer-ho d’acord amb els criteris que s’acorden pel Ple, deixar de fer autobombo i propaganda, i informar d’una manera més objectiva als ciutadans.