Estos dies, davant les males notícies de l’augment de l’atur a la nostra ciutat i la pujada generalitzada dels impostos com a conseqüència de la situació precària de la tresoreria municipal, els ciutadans d’Oliva assistim amb certa perplexitat a la darrera campanya institucional de l’Ajuntament d’Oliva: “Ajuntament d’Oliva. Cuidamos de ti. El servicio a los vecinos, nuestra razón de ser”. I ens preguntem per a què necessitem que l’Ajuntament d’Oliva utilitze recursos públics, per pocs que siguen, per recordar-nos allò més obvi: que la seua obligació com a administració és el servei als ciutadans.

Com és habitual en este mandat corporatiu, el govern del PP no ha donat cap informació als grups polítics de l’oposició sobre esta qüestió, de la mateixa manera que en el seu dia va fer amb el Butlletí Informatiu Municipal (BIM), una edició propagandística editada per l’Alcaldia sense demanar opinió ni donar participació a la Corporació Municipal. I això que el Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana, entre altres coses, li ha deixat ben clar a la sra. Alcaldessa que estes són qüestions d’informació general i, per tant, no només són competència de l’alcaldia, sinó de tots els regidors que representem als ciutadans.

Siga com siga, des del grup municipal BLOC-Compromís compartim plenament la preocupació dels nostres veïns per esta nova ocurrència del govern. En els temps que corren, no estem per a campanyes publicitàries buides de contingut que només busquen l’autobombo. De segur que hi ha multitud de temes que interessen més i són més útils als ciutadans d’Oliva. Per exemple, la pujada dels impostos municipals, contràriament a allò promés per la Sra. Chelo Escrivà fa uns mesos. És per això que demanem al govern del PP una utilització més adequada i responsable de la publicitat institucional. I també la utilització de la llengua que emprem la majoria dels veïns d’Oliva, i que les administracions públiques valencianes tenen l’obligació de promoure: el valencià.

 

Vicent Canet

Portaveu adjunt del BLOC-Compromís

Ajuntament d’Oliva