La bici a Oliva: Nova promesa incomplida per part del govern del PP.

A l’incompliment del famós decàleg de mesures del “Plan de Choque Anticrisis: – impuestos / + trabajo” per part del govern del PP d’Oliva, amb la seua alcaldessa al front, se suma ara l’incompliment de la posada en funcionament del servei de La Bici, que també apareixia en el programa electoral del PP, presentat fa només uns mesos, com a primera proposta de la secció de medi ambient: “Evitarem emissions de CO2 amb la creació del bono bici ciutat”.

La notícia la va destapar el BLOC-Compromís en el Ple de març, en preguntar sobre esta qüestió, de la qual el govern no havia informat a la Corporació Municipal. A finals de 2011 l’Ajuntament va demanar una subvenció a la Generalitat per la implantació del servei de lloguer de bicis a Oliva. A l’ordre de subvenció quedava ben clar que l’import màxim de la subvenció a concedir podia arribar al 70% de les despeses a cobrir, assumint els ajuntaments la resta, tot repercutint-ho sobre els usuaris. Finalment, el DOGV del 20 gener de 2012 va publicar la concessió d’una subvenció a l’Ajuntament d’Oliva per valor de 112.623,00 euros. Subvenció a la que el govern renunciarà perquè no està segur que el servei puga autofinançar-se.

Altres ciutats on està implantada la bici són: Gandia, Bellreguard i Denia, un projecte que s’ampliaria també a Benirredrà, Palmera, Xeraco, l’Alqueria de la Comtessa, Verger, Els Poblets, Altea i Alfàs del Pi.

Imma Ibiza, regidora del BLOC-Compromís en la Comissió de Foment Econòmic, ha manifestat que, a més d’una falta de serietat, estem davant d’un nou frau electoral per part del govern del PP. “Des del BLOC-Compromís podem entendre que el govern no pose en marxa el servei perquè no tinga la seguretat que podrà finançar-se per si sol, però ens preguntem amb quina previsió i planificació va sol·licitar esta subvenció a finals de 2011, si coneixia el que comportava i assegurava que ja tenia un esborrany del Pressupost. Esta manera d’actuar del govern del PP, totalment improvisada, provocarà que l’Ajuntament d’Oliva haja de renunciar a la subvenció de 112.623,00 euros per a la implantació del servei de lloguer de bicis a Oliva, amb el precedent negatiu que este fet genera en vistes a properes sol·licituds de subvenció”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *