El passat 28 d’abril, el president de la Generalitat Valenciana, el senyor Fabra, va anunciar l’aprovació d’un nou model de finançament en la gestió de la sanitat valenciana.

Des de BLOC-Compromís, volem manifestar la més absoluta indignació per la noticia publicada donat que en gener, quan la premsa anunciava que la Conselleria de Sanitat plantejava la possible privatització de l’hospital comarcal de Gandia, BLOC-Compromís vàrem presentar una moció, la qual instava al govern d’Oliva a aclarir la noticia, i demanava entre altres coses  rebutjar la privatització o venda de les instal·lacions del futur Hospital Comarcal.

En el citat ple, la moció va quedar-se damunt la taula, donat que l’argumentari del Partit Popular va ser que demanaria un informe a Conselleria per assabentar-se de les intencions polítiques al voltant d’aquest tema.

Així doncs, en el ple de febrer, BLOC-Compromís, va tornar a presentar la moció de l’hospital comarcal i va demanar l’informe que el PP s’havia compromès a portar. En aquesta ocasió la intervenció la va fer la senyora alcaldessa, explicant segons consta en acta, que s’havien reunit amb el Conseller de Sanitat, el Director General de Sanitat, i la Secretària Autonòmica, i que sí bé no tenien un informe per escrit, que la resposta de les personalitats citades va ser que: “no anava a passar a una empresa privada”.

I per si no teníem prou amb les afirmacions de la senyora alcaldessa, acte seguit va intervenir el senyor Aparici, gran coneixedor del sistema sanitari, donada la seua professió, i citant textualment: “Com realment la resposta del conseller va ser clara i concisa, no hi ha cap impediment per part del Partit Popular de votar afirmativament el tema que l’hospital i les dotacions continuaran sent de gestió pública”.

I la moció va ser aprovada per unanimitat de tots els partits polítics.

No comprenem com poden generar-se aquest tipus de noticies tan equidistants, amb un mes de diferència, el Consell Valencià ha canviat de política en mataria d’infraestructures sanitàries, o també pot ser, que hi haja alguna interferència en la comunicació entre govern autonòmic i govern local.

BLOC-Compromís, considerem que els arguments explicatius per defensar el canvi en el model sanitari que ara defensa el Conseller José Ciscar són incoherents i incrementa la poca credibilitat amb els polítics governants.

Igualment considerem que hauria d’haver més veracitat en la informació que transmet el govern en els plens i que els acords plenaris siguen de compliment en temps i forma i amb una resposta sincera i coordinada amb les diferents administracions tan a nivell autonòmic com estatal.