Davant la renuncia del darrer Secretari General a continuar amb la Comissió de Serveis a l’Ajuntament d’Oliva (comissió acceptada fa un mes per la propia alcaldia), cal preguntar-se a què es deguda esta marxa precipitada, ja que només ha estat unes setmanes exercint les seues funcions. A totes totes, període de temps insuficient per assimilar el funcionament d’un Ajuntament com el d’Oliva.

El grup municipal del BLOC-Compromís entén la renuncia com una qüestió de dignitat personal i professional, després de les acusacions velades a les que ha estat sotmés per part de l’alcaldia, les quals van quedar paleses en el Ple de maig amb l’expressió pronunciada per l’alcaldessa: “Mierda para el recadero”, en referència a una reunió mantinguda pel Secretari amb el regidor socialista Salvador Fuster.

El portaveu del BLOC-Compromís, David González, ha recordat que el fet que els funcionaris puguen mantindre reunions amb normalitat amb tots els regidors de la Corporació, es una garantia democràtica. A més a més, un Ajuntament com el d’Oliva necessita estabilitat en el càrrec funcionarial més important, com és el de Secretari General, i ja en duem 3 en només 9 mesos, des de la jubilació de Francisco Tur. L’Alcaldessa d’Oliva hauria de donar explicacions sobre tot este afer que envolta la renúncia, si és cert que ha perdut la confiança en el Secretari General actual i l’ha convidat a marxar, i en cas de ser així, si hi ha motius suficients.

La Secretaria General té com a funció principal la de fe pública d’actes i acords i l’assistència als òrgans decisoris de la Corporació: Ple i Junta de Govern Local. La supervisió de l’exercici de la funció de Secretaria en altres òrgans: Junta de Portaveus, Comissions Informatives, etc., així com l’assessorament legal preceptiu, consistent en l’examen dels expedients i posterior emissió d’informes, o l’emissió de criteris d’actuació per a les diferents àrees municipals, mitjançant notes de servei o instruccions individuals.