Falten pocs dies per arribar al primer aniversari de la presa de possessió de Chelo Escrivá com alcaldessa d’Oliva (11-6-2011), i les xifres de l’atur continuen posant en evidència una més de les seues mentires. Les dades de desocupació facilitades pel Servef esta setmana presenten un trist i preocupant rècord: Oliva ha arribat a tindre la major quantitat de gent desocupada de la seua història, 2.883 persones sense treball.

Cal recordar que l’eix principal de la campanya electoral de Chelo Escrivá era “+trabajo, -impuestos”. Si ella arribava a ser l’alcaldessa d’Oliva, prometia amb insistència el PP, anava a solucionar “urgentemente” la situació dels aturats i aturades de la segona ciutat saforenca. La generació de treball esdevenia així la promesa estrella del seu programa, tant als fullets de la campanya, com en nombroses promeses verbals a aturats i aturades de la nostra ciutat.

Ara, un any després de les promeses, arriba l’hora d’avaluar el compliment de les mateixes; i el resultat no pot ser més decebedor. No només no s’han aconseguit els llocs de treball que l’alcaldessa va prometre desbocadament, sinó que fins i tot el nombre d’aturades i aturats d’Oliva ha anat en augment. En l’actualitat (maig 2012) s’ha arribat a la xifra rècord de 2.883 persones aturades a Oliva, 164 persones més en l’atur que quan Chelo Escrivá feia les promeses de “+ trabajo”.

En l’any que Chelo Escrivá porta d’alcaldessa d’Oliva l’atur no ha fet més que pujar i pujar. No ha hagut un sol mes en què el nombre d’aturats fóra inferior al nombre d’aturats del mateix mes de l’any anterior al seu govern, com es pot comprovar a la gràfica següent:

Font: Estadístiques de la desocupació registrada (SISPE) que ofereix mensualment el Servef a www.ocupacio.gva.es:7017/portal/web/home/estadisticassispehtml.

Chelo Escrivá va guanyar les eleccions per 49 vots fent publicitat enganyosa com ara, passat un any, podem comprovar. Perquè, qui fa promeses que no sap si va a poder complir… està mentint. La demagògia no genera llocs de treball, ni soluciona situacions de crisi. Tot no val per a guanyar unes eleccions!