L’Ajuntament d’Oliva ha demanat, per unanimitat, que la Generalitat Valenciana no retire les ajudes al transport públic i menjador per als alumnes dels col·legis de la ciutat que residixen en la platja.

El text va ser aprovat en el passat ple per tots els partits que formen la corporació i serà enviat a la consellera d’Educació, Maria José Català, amb la intenció que rectifique en la seua idea de suprimir estes ajudes i demanar-li, a més, que siguen les arques autonòmiques les que financen el servei d’autobús entre les 12 i les 15 hores fins que es rectifique la resolució aprovada al juny. La moció va ser presentada pels grups del govern PSOE, Bloc-Compromís, Projecte Oliva i Gent d’Oliva i va comptar amb el suport del PP.

El consistori lamenta el «trastorn econòmic de la resolució de la Generalitat, que introdueix modificacions respecte als anys anteriors, i deixa fora d’esta prestació als xiquets residents en la platja d’Oliva, ja que es desvincula l’ajuda directa de menjador escolar de l’ajuda del transport escolar».

Tenint en compte allò que s’ha aprovat per la conselleria, els xiquets residents en la platja quedaran exclosos de l’ajuda directa de menjador pel fet de que el centre no es troba en un municipi diferent. Els afectats només disposen de servei de transport escolar a les 9 i a les 17 hores, motiu pel qual es veuen obligats a deixar els xiquets en el menjador escolar, ja que no hi ha servei de transport abans.

Font- Levante EMV, 4 d’octubre de 2012