Els alcaldes de Xeresa (Tomàs Ferrandis), Guardamar de la Safor (Josep Moncho), Palmera (àlvar Català), Potries (Joanfer Monzó), Tavernes (Jordi Juan), y Oliva (David González, ha excusat la presència per motius d’agenda) i la portaveu del Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, han comparegut este matí en roda de premsa per manifestar el posicionament “conjunt i contundent” front els desnonaments.

Tomàs Ferrandis, en representació de tots, ha anunciat l’imminent presentació de mocions a tots els ajuntaments per tal de donar suport a la Proposició de Llei presentada pel grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes “en contra del sobreendeutament familiar”.

Els nacionalistes demanem que s’incorporen “límits de crèdit hipotecari per previndre noves situacions de sobreendeutament”, així com desenvolupar “un procediment extrajudicial de liquidació ordenada de deutes” i “limitar les execucions hipotecàries per evitar desnonaments”.

De la mateixa manera, s’insta al Gobierno de España a la modificació de la legislació vigent sobre IRPF per evitar que les operacions de dació en pagament per saldar un crèdit hipotecari siguen considereades com increments patrimonials en la part que sobrepasse el valor dels béns.

Finalment, se solicitarà al Govern central la modificació de la legislació sobre HisendesLocals per bonificar el 99% l’impost d’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvalues) dels desnonats amb dació en pagament.

Tomàs Ferrandis ha manifestat per concloure que “La nostra opinió és que la proposta dona una resposta clara i creible als problemes actuals dels desnonats, i a més regula de manera preventiva la situació del excés d’endeutament”.

Per altra banda, Ferrandis ha assegurat que les alcaldies del BLOC-Compromís a la Safor-Valldigna “no colaboraran amb les entitats financeres en els desnonaments” i ha animat a la resta d’alcaldies de la comarca “a manifestar-se en el mateix sentit”

La notícia als diversos mitjans comarcals:

Safor Guia: http://bit.ly/YeKkuK

Gente de la Safor: http://bit.ly/Sv4D2f

Radio Gandia SER: http://bit.ly/11b1GHv