El president de la Generalitat, Alberto Fabra, va assistir ahir a la inauguració de l’exposició ‘Francisco Brines. Anotació de viatge’, en la seu de la Biblioteca Valenciana de Sant Miquel dels Reis, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre i del Dret d’Autor. A l’acte va assistir també l’alcalde d’Oliva, David González.

El Consell va acordar el passat mes de març establir el dia 23 d’abril com a efemèride per a retre homenatge a un autor valencià. Aquest cicle comença destacant l’obra de Francisco Brines, posseïdor tant del Premi de les Lletres Valencianes com de la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural, a més de membre de la Real Acadèmia de la Llengua Espanyola i Premi Regna Sofia de Poesia.

Fabra va traslladar el seu orgull i felicitació a Francisco Brines, al que va qualificar de “il·lustre poeta i gran ambaixador de les lletres, la cultura, el paisatge i la imatge de la Comunitat Valenciana”.

Les Biblioteques d’Oliva també es van sumar en el Dia del Llibre a aquest homenatge a Brines, que d’altra banda va participar recentment en el Poefesta.

 

 

Font: Safor Guia 24/04/2013