Recepció en Sisteron pel concert oferit per músics olivenses

Un viatge protocol·lari i cultural d’una delegació olivense a la ciutat francesa per a enfortir els llaços europeus de germanor.

El Comitè espanyol d’Agermanament Oliva Sisteron va participar el 20 d’abril en la recepció oficial celebrada en la ciutat francesa amb motiu de les relacions culturals i comercials entre ambdues localitats. L’alcalde d’Oliva,David Gonzàlez, Rosanna Torres, regidora de Cultura, i els membres del Comitè, José Luis Doll i Juan Alfredo Miralles, van encapçalar la delegació espanyola que va enfortir l’agermanament signat en 1983 pel mateix alcalde francés que encara dirigeix Sisteron, Daniel Spagnon.
Entre els olivenses desplaçats al país veí, convidats per la delegació francesa, destaca el grup de 40 professors i músics del Conservatori Comarcal de Música. El seu viatge amb autobús ha estat motivat per la celebració d’un concert de música clàssica impartit per alumnes del professor Jesús Cantos, qui va rebre centenars de felicitacions per la qualitat de l’acte.
El viatge ha suposat un nou impuls en les relacions entre les dues ciutats, després d’un període de letargia motivat per la pròpia crisi econòmica, pel baix pressupost del Ajuntament d´Oliva al Comitè d’Agermanament, i per la decreixent activitat programada per aquest mateix.
Aquesta nova presa de contacte ha reprès igualment la tradició d’allotjar estudiants en cases de famílies acollidores, de celebrar menjars de germanor, de visitar llocs emblemàtics de la muntanya francesa i de commemorar els llaços culturals entre ambdues ciutats.

Font: Crónica de Oliva.