El passat 22 de maig, una delegació de l’Ajuntament d’Oliva encapçalada per l’alcalde, David González, ha mantingut una reunió amb el Director General d’Energia, Antonio Cejalvo, i representants d’Iberdrola.

La reunió ha tingut com a objectiu principal la negociació entre totes les parts per tal de reconsiderar el projecte conegut com ATLINE/2007/415/46. Una línia d’alta tensió de 20Kv, de doble circuit, el traçat de la qual afecta a 63 propietaris en els 1.618 metres de recorregut entre la subestació d’Oliva i la platja de Piles, hipotecant una part molt valuosa del terme municipal d’Oliva.

L’Ajuntament d’Oliva, la Direcció General d’Energia i Iberdrola Distribución Eléctrica SAU, han tancat un principi d’acord per tal que la línia d’alta tensió prevista entre la subestació d’Oliva (camí Pont de Bolo) i la Platja de Piles, tinga un traçat més coherent i respectuós amb el territori i el nostre terme municipal.

En el seu dia, l’Ajuntament d’Oliva va denegar la llicència a Iberdrola i va recórrer davant els tribunals la Declaració d’utilitat pública d’esta línia per part de la Direcció General d’Energia, en companyia de 42 propietaris dels 63 propietaris afectats.

Este matí, Iberdrola ha acceptat la proposta de l’Ajuntament d’Oliva d’aprofitar part del traçat de línies elèctriques ja existent fins el casc urbà marítim, des d’allí continuar fins a Piles pel tram urbá, a excepció d’un xicotet tram. Amb esta solució s’aconsegueix minimitzar molt l’impacte, un traçat més racional, alhora que la connexió de les platges d’Oliva i Piles millorarà la qualitat i seguretat del servei al casc marítim d’Oliva.

Ara només cal que Iberdrola Distribución Eléctrica SAU formalitze la seua acceptació amb la presentació d’un nou projecte davant l’Ajuntament d’Oliva, de manera que en obtindre els informes favorables, renuncie a l’actual traçat.

L’alcalde d’Oliva ha valorat molt positivament l’acord al que s’ha arribat per a totes les parts. Especialment per als 63 propietaris afectats en les seues parcel·les, així com per un ús del territori més eficient i una planificació de les infraestructures més racional. També ha volgut agrair la implicació del Director General d’Energia, i la bona predisposició que han mostrat, en este cas, els representants de l’empresa Iberdrola. Des del govern municipal es continuarà treballant en este sentit, en la recerca de solucions beneficioses per a Oliva.