David González, al costat dels alcaldes de Palmera, l’Alqueria i Bellreguard, es reuneixen amb Isabel Bonig

La Conselleria de Infraestructures de la Generalitat Valenciana que dirigeix Isabel Bonig, es va comprometre ahir a «pressionar i presentar projectes» al Ministeri de Foment per a agilitzar els tràmits de la futura liberalització de l’AP-7 perquè es convertisca en l’anhelada ronda de circumval·lació que trauria dels municipis del sud de la comarca l’intens trànsit que cada dia travessa la carretera N-332.

Aqueixes van ser les principals conclusions de la reunió que ahir van mantenir els ajuntaments d’Oliva, representat pel seu alcalde i la resta de grups de la corporació, i els de Palmera, l’Alqueria de la Comtessa i Bellreguard, amb la presència dels seus alcaldes, amb Bonig.

Una vegada que el passat mes de juny es va aconseguir arrancar a Foment el compromís d’estudiar la liberalització quan en 2019 acabe l’actual concessió de l’autopista, l’objectiu dels alcaldes és buscar fins llavors una alternativa que pal·lie els principals problemes que pateixen.

«Bàsicament necessitaríem dos projectes: La construcció d’un enllaç sud en el casc urbà d’Oliva i la dels accessos als polígons i un altre enllaç amb la carretera de Pego perquè el trànsit no es vera obligat a passar pel casc urbà», va explicar, en nom de tots, l’alcalde d’Oliva, David González.

També està sobre la taula la proposta de construir un enllaç amb l’AP-7 entre Palmera i l’Alqueria.

Una altra de les mesures immediates, fins que arribe la liberalització total en 2019, seria la de traure els vehicles pesats dels cascs urbans permetent la seua circulació lliure per la mateixa AP-7.

Els alcaldes van demanar a la Consellera el suport a aquestes alternatives.

A principis de setembre, segons el que va exposar Bonig, se celebrarà una reunió entre la Demarcació de Carreteres, ens depenent del Ministeri de Foment, i la Conselleria per a tractar el tema.

En principi, tant Foment com a Infraestructures veurien amb bons ulls aquestes propostes mentre que resultarien immensament més viables econòmicament que la construcció de la ronda de circumval·lació, de la qual el ministeri s’ha compromès a acabar l’expedient informatiu i el projecte constructiu a costa de que millore la situació en un futur.

La pròxima cita dels alcaldes serà el novembre vinent, mes en el qual Foment tindrà llest un estudi econòmic i ambiental sobre el projecte.

«Serà llavors quan comprovarem si realment aquestes propostes tenen futur o no i el temps que podrien tardar a executar-se. Ara mateix ens trobem en una fase molt inicial», va exposar González.
La reunió va servir també per a demanar a Bonig que es done prioritat al tram del Tren de la Costa entre Gandia i Oliva, que és el que li correspon a la Conselleria d’infraestructures de la Generalitat Valenciana.

L’alcalde d’Oliva li va preguntar també per l’assumpte dels accessos al polígon de les Jovades, tan necessaris per al desenvolupament d’aquesta zona industrial, a la qual actualment solament es pot accedir a través d’una via de servei i camins rurals.

Font: Levante EMV- 27/8/2013

Noticies aparegudes a las Provincias i Levante.

notícia carretera provincias i levante 27-8-13