Oliva s’interessa pel nou contracte de formació i aprenentatge

La regidoria de Mercats i Comerç d’Oliva i la Cambra de Comerç de València enceten una tanda de jornades informatives per als comerciants sobre ‘el nou tipus de contracte de formació i aprenentatge’.

La Biblioteca de l’Envic d’Oliva va acollir el 19 de setembre, de vesprada, una xerrada sobre el nou tipus de contracte de formació i aprenentatge, dirigit a l’ocupació i formació dels joves entre 16 i 30 anys, amb durada des de 1 any a 3 anys. A l’acte, al qual assistiren una bona representació del sector comercial d’Oliva, estava organitzat per la regidoria de Mercats i Comerç de l’Ajuntament d’Oliva en el marc de col·laboració amb la Cambra de Comerç d’Indústria i Navegació de València.

L’objectiu del programa és minorar l’atur juvenil conjugant el treball amb la formació acadèmica lliurant-los, al final del període de formació, el títol oficial acreditatiu de la capacitació professional amb validesa no sols a Espanya sinó a la resta d’Europa. Aquesta formació va a càrrec de la Cambra de Comerç i flexibilitat de realització de les tres parts implicades; treballador, Cambra de Comerç i el comerciant.

La informació donada al públic assistent clarificava els avantatges tant per al treballador: formació, cobertura per desocupació, seguretat social, fons de garantia salarial, salari mínim interprofessional. Per a l’empresari exempció de quotes a la Seguretat Social, bonificacions diverses i formació del treballador.

També es tractà en el àmbit de l’empresari autònom la possibilitat de contractar familiars per facilitar el relleu generacional, així com la possibilitat de subvencions parelles a aquest tipus de contractes.

“Crec que és una proposta que pot interessar als nostres comerciants, ja que, segons ens explica la Cambra de Comerç de València, el nou contracte de formació i aprenentatge és beneficiós per a les empreses, que poden estar estalviar quotes a la seguretat social, però també permet la formació concreta del treballador, qui obtindria un certificat oficial de professionalitat, cobertura per desocupació, etc…”, ha explicat el regidor de Mercats i Comerç, Vicent Roig.

Arxivat en: comerç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *