La reforma ha deixat visible un gran mosaic de ceràmica de Manises, realitzada per Paulino Peris, que presidia en el seu dia els antics jutjats. També ha permés descobrir els pilars i una de les bigues originàries de ferro que s’hevien anat cobrint en successives reformes posteriors.

Planta baixa 3

Ara, l’Ajuntament disposa d’una sala badívola i oberta, de dimensions suficients, que permetrà acollir i centralitzar gran part dels serveis que utilitzen els veïns d’Oliva a diari, com ara el padró municipal, registre, reclamacions, informació al ciutadà, revisió de l’atur, permisos, llicències d’obra i altres tramitacions. A més de comptar amb una àmplia zona d’espera, uns WC totalment reformats, i una millor accessibilitat.

Planta baixa 2

El projecte ha tingut un cost total de 98.191,90 euros i ha estat finançat íntegrament per la Diputació de València, gràcies al conveni singular que vaig signar signat en maig de 2013 quan era l’alcalde, juntament amb President de la Diputació.

Com a alcalde en el seu moment, i com a tinent d’alcalde delegat de Recursos Humans, sempre he manifestat que es tracta d’un projecte necessari, orientat a l’establiment d’un autèntic servei públic de finestreta única que accelere i elimine tràmits burocràtics als veïns d’Oliva, i possibilite un funcionament més eficient de l’Ajuntament. Ara, el repte que tenim per davant és dotar de contingut este espai i millorar l’atenció als ciutadans.