Primer explicar, després querellar… A propòsit d’Ana Morell

BLOC-Compromís lamenta l’anunci de la interposició d’una querella contra la revista Crónica de Oliva per part de la regidora i portaveu del PSOE d’Oliva, Ana Morell, sense haver donat explicacions a l’opinió pública sobre la denúncia urbanística i tributària efectuada pel referit mitjà de comunicació.

En primer lloc, que quede clar que totes les persones tenen dret a defendre la seua honorabilitat pels mitjans previstos a la legislació. També els polítics. Però considerem que no és correcte que els qui haurien de donar llum donen fum.

En el cas de les persones que ostenten un càrrec públic, existeix un plus ètic ineludible: un compromís inexcusable d’informació a la ciutadania. Al menys en aquelles qüestions que poden generar malestar o indignació per comportaments aparentment poc ètics dels qui haurien de donar exemple.

No és correcte que la regidora Ana Morell, responsable de l’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva, i responsable directa de les inspeccions realitzades en matèria de guals i l’impost de construccions (ICIO), haja estat durant molt de temps eludint els seus deures fiscals al departament que ella mateixa dirigeix, i que haja estat durant molt de temps realitzant obres sense tindre llicència per a les mateixes. No és un comportament adequat per a un càrrec públic, i la ciutadania mereix una explicació al respecte. Especialment aquells ciutadans i ciutadanes que han sigut objecte d’alguna desagradable inspecció tributària.

Considerem que no és correcte que l’única reacció de la regidora Ana Morell al respecte de la denuncia pública formulada per un mitjà de comunicació local, haja sigut la judicialització i la repressió (perquè a ningú li s’escapa que la interposició d’una querella pot ser entesa com un intent d’acovardir al referit mitjà de comunicació, i paralitzar les seues publicacions sobre este tema).

Ana Morell té dret a defendre la seua honorabilitat, i pot fer-ho interposant una querella davant els tribunals si així ho considera. Certament. Però els ciutadans i ciutadanes d’Oliva també tenen dret a rebre les explicacions pertinents en un tema tan important com el que ens ocupa. Important, si més no, per les seues derivacions ètiques, donat el càrrec que ostenta la sra. Morell, la responsabilitat que li s’ha confiat, i el sou que li paguen els contribuents.

Un càrrec públic té l’obligació moral de donar explicacions. I disposa de diversos mitjans i canals per fer-ho arribar a l’opinió pública. Fet que no s’ha produït per part de la sra. Morell. Judicialitzar la vida política no és bo per a la democràcia, i, en tot cas, hauria de ser l’últim recurs. Nosaltres entenem que la valentia radica en donar la cara i les explicacions pertinents, no en interposar querelles.

Per a més informació vegeu:

https://www.facebook.com/pspvpsoe.oliva/posts/537216069715387 [22-1-2015, 8:55]

Arxivat en: Transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *