Des de Fitur, la Regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva Imma Ibiza, ens ha informat de què Oliva disposa d’un stand al centre del Pavelló número 7, on el departament de Turisme defensa les singularitats turístiques del municipi recollides al vídeo promocional “Oliva Sensacions”, que va ser presentat a la Gala Gastronòmica amb motiu de la VII Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva i ara promocionat també a Fitur.

Entre els productes a destacar es troben les nostres platges amb el seu cordó dunar d’especial interès turístic. En 2014 el cordó dunar d’Oliva, pràcticament en la seua totalitat, va ser catalogat per la Conselleria de Medi Ambient, Llocs d’Interès Comunitari (LIC) per la seua rellevància mediambiental i paisatgística. Aquest fet ens posiciona molt bé entre els destins turístics de qualitat.
El centre històric i el seu patrimoni serà l’aposta més rellevant en la que treballarà el departament de turisme durant el 2015. La política turística que porta a terme la delegació de turisme des de fa tres anys s’ha centrat en destacar cada any un producte turístic; així en 2013 es va fer una ferma aposta pel turisme actiu: esports, festes i cultura. En 2014 el departament va treballar molt intensament juntament amb l’Associació d’Hostaleria Gastroliva, per presentar la VII Mostra Gastronòmica amb un missatge clar, la gastronomia lligada als productes de la terra on la taronja i la llima tingueren un pes rellevant.
En 2015, treballarem per mostrar el nostre patrimoni i la nostra xarxa de museus als visitants i posar-los en valor. En breu inaugurarem una nova ruta turística, “Gerreria-Pinet”, itinerari que completarà els ja existents “Raval” i “Vila” dins de la marca Oliva Tranquil·lament. El departament de turisme, també està treballant en el disseny de nous fullets informatius sobre les nostres esglésies, San Roc, Santa Maria, Sant Francesc i Nostra Senyora del Rebollet.
Totes aquestes propostes juntament amb la iniciativa privada que presenten el nostres empresaris estan presents al mostrador d’Oliva en Fitur.
Cal destacar l’oferta turística adreçada a un mercat exigent a l’hora de triar destí turístic, com són la pràctica del golf, l’hípica, tennis, rem, rutes a peu, amb bici…
La gastronomia d’Oliva ha estat el producte per excel·lència en Fitur, per segon any consecutiu, els nostres professionals de l’hostaleria han deixat el llistó molt alt amb la demostració gastronòmica 2015.
Fran Parra (Restaurant Ca Fran) i Alberto Nieto (El Mosset, menjar per emportar), guanyadors 1º i 2º premi, Concurs Professional Pebrera Farcida Ciutat d’Oliva, juntament amb els col·laboradors professionals de l’hostaleria, Ximo Pastor, Àlex Boscá i Sergio Nieto han cuinat una excel·lent paella de temporada.
Aquest any s’ha optat per la paella amb sèpia i carxofa. Una novetat al mostrador de Fitur on cada any la mostra gastronòmica és més competitiva.
Els nostres ambaixadors gastronòmics a Fitur han posicionat Oliva entre les millors ciutats amb una ampla oferta culinària. Com aperitiu abans de la paella, han donat a conèixer el figatell amb fetge d’ànec i el figatell de sèpia, aquest últim, especialitat de Ca Fran. La elaboració del producte al punt ha anat a càrrec d’Alberto Nieto.
El president de l’Associació d’Hostalers Gastroliva, Sr. Paco Oltra (Restaurant Soqueta) i tots els membres de l’associació han recolzat tota la tasca del departament de Turisme en matèria gastronòmica, des d’ací volem donar un agraïment al seu esforç.
L’estand d’Oliva ha estat en tot moment acompanyat pels diferents empresaris que han visitat la Fira Internacional de Turisme, gràcies a tots, perquè ells són els vertaders protagonistes del turisme d’Oliva.
I per completar la tasca en Fitur, l’Alcalde, Sr. Salvador Fuster i la Regidora de Turisme, Imma Ibiza, han atés als mitjans de comunicació durant els dos dies i han donat a conèixer la projecció turística per a 2015.

Al següent enllaç podreu trobar un arxiu fotogràfic de Fitur 2015