Coincidint amb el seu 25 aniversari, el Brassurround 2015 proposa, entre altres, les actuacions d’Andrea Motis i Joan Chamorro, el Spanish Brass Ensemble, de la Banda de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva o el concert educatiu, dirigit als escolars del Quintet de Metalls Al Vent.
CARTEL BRASSURROUN OLIVA  2015 BAJA
El festival festival Brassurround Oliva 2015 està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Spanish Brass Luur Metalls i el Quintet de Metalls Al Vent, amb la col•laboració del Conservatori Professional de Música Josep Climent, lloc on s’hi desenvoluparà una part, l’AMPA del centre o l’Associació Artístico-Musical d’Oliva.
Enguany el Brassurround es vestirà de gala per rebre a grans solistes i amics de França, Anglaterra i, com no, de l’Estat Espanyol. Michel Becquet, Steven Mead, Thierry Caens, Pierre Badel, Jean Pincemin, Pablo Fernández i Óscar Abella són els professors convidats d’aquest any que ens acompanyaran al costat dels professors residents.

En els concerts cal destacar a Andrea Motis i Joan Chamorro, que ens presentaran a la jove trombonista Rita Payés. A més, gaudirem amb un nou projecte, el Spanish Brass Ensemble, format per amics que ens han acompanyat sempre, col•laborant amb alguns dels professors convidats, dirigits per Thierry Caens i Michel Becquet. En el concert de la Banda de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva gaudirem del virtuosisme de Steven Mead.

Un altra de les novetats serà l’anomenat Brassurround Infantil, el concert educatiu del Quintet de Metalls Al Vent. Seguint la línia del Poefesta Infantil o la Setmana Científica de la Fira de Minerals, la regidoria que dirigeix David González vol continuar apropant la cultura als escolars de la ciutat, incloent-hi activitats didàctiques.

“Amb la programació d’aquest tipus d’activitats perseguim un triple objectiu. D’una banda, aproximar la cultura a la ciutadania i als més joves, però també oferir continguts d’alta qualitat que consoliden la nostra ciutat com a un referent cultural. Tot plegat, pensem que contribueix a atraure públic i visitants durant tot l’any i ajuda a desestacionalitzar la nostra destinació turístic”, ha assegurat David González.