El que vol amagar la Sra. Morell (PSOE) amb la censura i cortines de fum

Amb la censura de la moció que els grups de Compromís i Gent d’Oliva van presentar al Ple, la Sra. Ana Morell vol evitar a qualsevol preu que es coneguen uns fets molt greus que afecten directament la seua línia de flotació, i que representen un comportament impropi per a una política amb un càrrec rellevant en l’Ajuntament d’Oliva, com són:

1.- Que la Sra. Morell ha estat anys realitzant obres majors sense llicència, sabent expressament que no eren legals. Per este motiu, té obert un expedient d’infracció urbanística.

2.- Que després de 3 anys fent les obres majors sense llicència, va sol·licitar una llicència d’obra menor, sense posar en coneixement de l’Ajuntament gran part de les obres que ja estaven executades.

3.- Que va ser en l’estiu de 2014, després que un mitjà de comunicació local denunciara el cas de la Sra. Morell, quan va presentar sol·licitud d’obra major, per intentar legalitzar les obres.

4.- Que en primera instància, els informes tècnics advertien que gran part de les obres realitzades sense llicència no eren legalitzables, però la Sra. Morell va tindre l’oportunitat inusual de tindre coneixement dels informes abans que foren notificats i de raonar-los amb els tècnics amb nombroses reunions.

5.- Que finalment, la llicència de legalització va ser atorgada en base a un informe inusual, perquè anava en dos sentits, per un costat desfavorable i per l’altre favorable. A saber, el primer que s’emet d’estes característiques.

6.- Este fet inusual –un informe tècnic en 2 sentits contradictoris-, unit a les denúncies d’alguns particulars i un mitjà de comunicació, va motivar que 3 dels tinents d’alcalde que van votar la llicència, sol·licitaren un informe jurídic complementari a la Secretaria General, amb la finalitat de resoldre qualsevol dubte i que la imatge de l’Ajuntament no quedara en entredit.

7.- Després de 2 escrits de sol·licitud d’informe, l’alcaldia va impedir expressament, per decret, que la Secretaria General emetera informe sobre este assumpte. Per això, Compromís i Gent d’Oliva no els va quedar altre remei que presentar una moció al Ple sol·licitant la revisió de l’expedient. Moció que va ser presentada amb 10 dies d’antelació, com diu la llei.

8.- Ahir, hores abans del Plenari, vam rebre un decret d’alcadia declarant la no inclusió de la moció en l’ordre del dia. Vam intentar tornar a presentar la moció per la via d’urgència i també se’ns va denegar eixa possibilitat.

Compromís no accepta la censura, per molta ingenieria administrativa i burocràtica que es gaste per justificar-la. Per això vam abandonar el Plenari com a acte de protesta. També abandonaren el Ple, els regidors de Projecte Oliva i Gent d’Oliva, quedant-se PP i PSOE, als qui esta qüestió els sembla irrellevant.

Davant d’uns fets tan greus com estos, i lluny de donar explicacions i de contribuir a la normalitat democràtica, la Sra. Ana Morell i el Sr. Carlos Mengual opten per la sorna i la burla. Lamentable.

Arxivat en: Ajuntament, Transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *