Dins del programa d’activitats turístiques, publicat a l’agenda turística OLIVA’T, les visites organitzades i coordinades des del Departament de Turisme estant sent un motor d’atracció turística.

Cal dir que en gener de 2013, començarem amb una nova estratègia de desestacionalització, que està donant importants resultats.

Amb una aposta decidida per desenvolupar les modalitats turístiques de turisme cultural i turisme esportiu, s’han executat diverses actuacions turístiques.

Concretament, des de la Tourist Info hem passat d’ofertar les visites guiades tan sols en juliol i agost a donar la possibilitat de realitzar-les durant tot l’any.

No sols s’ha ampliat l’oferta sinó també s’ha diversificat, oferint noves activitats adreçades a grups de diverses procedències. Valga com a exemple:

* Visites guiades pel centre històric cada dimecres durant tot l’any

* Visites temàtiques de patrimoni cultural, com ara “La ruta de l’aigua”

* Visites per a intercanvis escolars amb França i Alemanya

* Visites per a grups de formació turística

* Visites temàtiques amb motiu de les falles, moros i cristians i altres festes

* Visites per a grups internacionals, específiques per a alemanys, holandesos, francesos i anglesos.

A més a més, aquesta estratègia de desestacionalització ha propiciat la col·laboració amb empreses turístiques que oferten rutes culturals, concretament l’empresa de dinamització i gestió cultural “Quiero cultura” ha ofertat:

* Visites guiades pel centre històric per a grups de 60 persones, entre 1 i 3 dies per setmana, iniciades en gener de 2013 dins del programa “Empleo hotelero y el Turismo social” de la Diputació de València.

* Tallers d’animació turística adreçats al públic infantil amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants ACCO: tallers de pintures rupestres, de ceràmica neolítica, de mosaics romans, de color en l’Edat Mitjana, etc.

* Ruta nocturna en la Moreria d’Oliva

* Taller Neolític al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, etc.

Aquesta oferta de turisme cultural es complementa amb el recolzament d’informació turística i visites per a diversos col·lectius que atrauen gran nombre de visitants com poden ser la Fira del Mineral, Fòssils i Gemes, Brassuround, i Assemblea Nacional de la UNDEF, realitzats el passat mes de febrer.

Pel que fa al desenvolupament de la modalitat de turisme esportiu, l’agrupació de l’oferta esportiva en l’agenda OLIVA’T ha motivat l’estreta col·laboració amb empreses i col·lectius esportius.

Des del Departament de Turisme s’ha impulsat la creació i difusió i d’esdeveniments de rellevància turística:

* I Campionat Autonòmic de Kitesurf Ciutat d’Oliva 2013

* XXIV, XXV i XXVI Edicions de Triatló Oliva

* IV i Mitja Marató Oliva

Les empreses de turisme actiu d’Oliva estant impulsant el turisme al nostre municipi i es treballa de forma estreta amb tots ells.

Recentment, s’ha registrat una nova empresa “XTrem Tracks” que organitza eixides per al segment de turisme actiu. El dissabte, 28 de febrer, van ofertar una ruta cicloturística en l’entorn del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, que va motivar el desplaçament a Oliva des de diverses ciutats com València, Alacant, Xàtiva, Sueca, Ontinyent, etc.

Al Departament de Turisme estem molt satisfets per l’evolució en la creació d’una oferta capaç de donar resposta a les necessitats turístiques actuals.

Els participants a les visites manifesten sovint que Oliva és la seua destinació preferida i prenen la decisió de tornar.

Iniciatives com aquesta són un bon indicador per seguir treballant en la creació d’una oferta turística més competitiva i d’acord amb el potencial que Oliva té com a ciutat turística, configurant una oferta de qualitat capaç, no sols d’atraure turistes de diverses procedències sinó també de fidelitzar-los.

365 dies d’activitat turística