Compromís per Oliva considera una burla grotesca i ofensiva l’actitud de la Sra. Ana Morell cap a la resta de forces polítiques i cap als ciutadans propietaris d’Aigua Blanca IV.

Des que la regidora d’Hisenda, Ana Morell, va assumir l’alcaldia en funcions per la baixa de Salvador Fuster, les sessions plenàries de l’Ajuntament d’Oliva han entrat en una dinàmica molt negativa: l’alcaldia, ostentada per un grup (PSOE) que no té majoria suficient per garantir l’aprovació dels acords i propostes, porta temes al Ple sense haver-se molestat en consensuar-les amb la resta de grups municipals. I encara més, tampoc mostra respecte per les propostes que presenten les altres forces polítiques. Ni tan sols d’aquelles proposades pels grups municipals que formen el govern.

El plenari de hui (21 de maig), convocat a presses i correres a 3 dies de les eleccions, ens ha donat 2 exemples més:

1) La Sra. Morell ha portat una proposta de modificació de l’ordenança fiscal reguladora dels guals… sense haver-se sentat amb cap formació política per garantir-ne l’aprovació (!).

Es tracta d’una modificació que totes les forces polítiques vam demanar a la sessió plenària 30 d’octubre de 2014, per a que entrara en vigor l’1 de gener de 2015. Però la regidora d’Hisenda ha estat 6 mesos ignorant la voluntat de la Corporació.

I ara, a última hora, en plena campanya electoral, la Sra. Morell es despenjava anunciant a la premsa (sense ni tan sols haver passat per comissió informativa) que hi hauria una baixada de la taxa… I sense dir que eixa baixada no tindria efecte fins l’1 de gener de 2016 (!). O siga, que hi havia temps més que suficient per tal que la nova Corporació tractara amb serenitat i profunditat una qüestió tan important. Però sembla que ha pogut més l’oportunisme de la Sra. Morell de fer-se publicitat electoral.

2) L’alcaldessa accidental, Ana Morell, ha tornat a ignorar, una vegada més, la voluntat de la Corporació i dels propietaris del sector Aigua Blanca IV.

El passat 8 de maig, la majoria de forces, a excepció del PSOE, vam registrar (reg. d’entrada 4.994/15) una moció relativa a la 4a quota urbanística d’Aigua Blanca IV.

I alhora, sol·licitàvem la convocatòria d’un plenari extraordinari per tractar-la,[1] o que s’incloguera com a punt si se’n convocava algun (com ha estat el cas de hui). Doncs s’ha convocat, efectivament, un plenari extraordinari 13 dies després d’haver registrat la sol·licitud… i la Sra. Morell no volgut incloure la moció com a punt de l’ordre del dia (!). Moció que, “per a més inri”, ella ja havia bloquejat a la sessió plenària del passat 30 d’abril, excusant-se en un tecnicisme legal.[2]

Compromís per Oliva ha abandonat el Ple en senyal de protesta

Per eixe menyspreu cap a la voluntat de la gran majoria de la Corporació i dels propietaris-ciutadans d’Aigua Blanca IV, el grup municipal Compromís ha abandonat el Ple, en senyal de protesta, quan faltaven 5 minuts, després d’haver deliberat i votat els punts més importants que s’hi tractaven. Compromís per Oliva considera així una burla l’actitud de la Sra. Ana Morell cap a la resta de forces polítiques i cap als ciutadans propietaris d’Aigua Blanca IV.

Descarrega’t la síntesi de la moció conjunta que la Sra. Ana Morell no ha volgut incloure a l’ordre del dia. 

[1] Registre d’entrada 4.999/15, de data 8 de maig de 2015, signat per un terç dels membres de la Corporació, amb integrants de la majoria de grups polítics, excepte el PSOE.
[2] I ja era la segona vegada que es donava esta circumstància. La primera va tindre lloc en la sessió plenària de 26 de febrer de 2015, quan es va bloquejar una moció que proposava l’inici d’un expedient de lesivitat de la llicència de la casa de la sra. Morell.