El departament de Sanitat Pública, regit per Imma Ibiza, ha explicat aquest matí el que s’està fent al voltant de la plaga d’insectes, ja que a causa de la pluja i les fortes temperatures s’ha tornat a proliferar aquestes plagues de mosquits tigre.

Ha explicat que la Conselleria de Sanitat, en el mes de juliol, va enviar un registre on advertien que s’havia de previndre les picadures de mosquit i sobretot les del mosquit tigre, ja que s’havien donat casos en diversos pobles del voltant. Immediatament es va fer un pla de xoc i a més a més es va penjar un manual que havia enviat la mateixa Conselleria per a previndre les picadures.

Malgrat açò, degut a les pluges que han hagut recentment i junt als nivells de calor, ha tornat a aparèixer noves plagues de mosquits tigre. Per tant s’ha elaborat un altre pla de xoc. Ara s’està fent una segona fase i s’actuarà en un tercer cicle de fumigació per al mes de setembre.

Les zones en les quals s’està actuant, són aquelles on majoritàriament hi ha aigua estancada i humitat:

Zona de la Marjal (camins:  Vall Nou, Entrador del plebà, Azagador de Pous, Vall de la Ralla, Del Bovar, De la Revolteta, Vall de la Llosa, de Alonso, de la Font Salada, Senda de l’Olivar).

Zona de la Platja (Manegueta Camí Vell de Dènia, Riuet dels Gorgs, Sequia Mare fins a la mar, Manegueta de les Canyades, Manegueta Camí La Mar, Camí Clot de La Torre (Depuradora).

Zona Marjaletes (Vall de Burguera, Vall de Les Fonts, La Mitjana, Manegueta de la Calçada, Camí Marjaletes, Camí , Camí Ullal, Camí Portes de Ferro, Vall de Terranova).

Com hi ha una sèrie de mesures que cal aplicar per a previndre les picadures, el que s’està preparant és una xicoteta planificació de xerrades informatives als diferents col·lectius de la ciutat que es posarà en marxa el més aviat possible.