La Biblioteca Tamarit d’Oliva va quedar en el lloc 32 de tot Espanya dintre del XVI Concurs ‘Maria Moliner’ del Ministeri de Cultura.

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ha rebut un lot de 180 llibres de literatura infantil i juvenil i altres 29 volums per a adults, premi corresponent al guardó obtingut en la passada Campanya d’Animació a la Lectura ‘Maria Moliner’ del Ministeri de Cultura.

El projecte premiat, titulat ‘+q biblioteca’, recollia totes les activitats d’animació a la lectura, eficiència i labor bibliotecària i integració social organitzades al llarg de l’any 2014 des del Servei de Biblioteques, com ara els grups de lectura, grups de conversa, formació d’usuaris o conta contes.

D’entre 800 centres participants i 300 premiats, la Biblioteca Tamarit va quedar entre les 102 millors biblioteques espanyoles, concretament en el lloc 32 de tot Espanya i en la sisena posició dintre de la categoria de 20.000 a 50.000 habitants.

El regidor delegat, Enric Escrivà, ha valorat molt positivament la recepció d’un premi que “va reconéixer el bon fer de tot el personal del Departament al llarg de 2014 i la seua dedicació i esforç per tal de fomentar la lectura i l’ús de les biblioteques a Oliva”.

Tanmateix, Escrivà ha assenyalat la continuïtat i consolidació, al llarg del 2015, de totes les activitats que s’han anat desenvolupant durant els últims anys, i que es veuran reforçades de cara a 2016. Entre les novetats d’enguany, destaca la convocatòria del ‘Repte Lector’, projecte que ha comptat amb la participació de 161 xiquetes i xiquets d’entre 6 i 16 anys en els tres mesos d’estiu i gràcies al qual s’han realitzat 771 préstecs de llibres més que en el mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, el Servei de Biblioteques ha preparat una programació especial amb motiu del Dia de la Biblioteca. Les activitats s’iniciaran el divendres 23 d’octubre amb la presentació de la novel·la “La última confidencia del escritor Hugo Mendoza”, de l’autor Joaquín Camps, i continuaran dissabte 24 amb una trobada adreçada a tots els participants en el ‘Repte Lector Estiu 2015’. A més a més, durant aquest dia i al llarg de la setmana següent hi haurà la donació de llibres donats de baixa en les dues biblioteques, amb el propòsit de donar-los un últim ús.