El web municipal ofereix la possibilitat de visualitzar aquestes factures, en la secció de Transparència

El ciutadà disposa, des de hui mateix, al web municipal (oliva.es) d’una secció (Transparència>Factures pagades 2015) on es poden visualitzar les factures pagades per l’Ajuntament d’Oliva en el que portem d’any 2015.  En aquest moment ja es troben disponibles les factures corresponents als tres primers trimestres. L’enllaç és http://oliva.es/?p=24212

L’alcalde, David González, ha confirmat que “l’Ajuntament d’Oliva fa un pas més en relació a la Llei 19/2013, amb l’objectiu d’assolir un major nivell de transparència respecte de l’activitat pública municipal, i que la ciutadania puga valorar la capacitat dels representants al capdavant de l’administració.” D’aquesta manera el consistori fa un gran esforç perquè la informació pública es difonga de manera veraç i objectiva.

Al llarg dels últims anys la pàgina web municipal ha avançat pel que fa a transparència, amb el detall de les despeses de la corporació municipal, un nou apartat de transparència d’Alcaldia, la publicació d’edictes, les bases i els procediments selectius, les contractacions i adjudicacions, el pressupost municipal, la publicació de les actes del Ple, els vídeos del Ple, etc. Així i tot, encara queden moltes mesures a adoptar per incrementar els mecanismes i les eines per facilitar i millorar la transparència i la rendició de comptes a la ciutadania.

L’alcalde ha manifestat que aquesta novetat s’emmarca dins del conjunt d’actuacions que l’Ajuntament d’Oliva desenvolupa per tal d’incrementar la transparència administrativa i promoure un govern obert, que derivaran en la confecció d’una ordenança municipal de transparència, amb noves mesures.

En aquest mateix sentit, des de les Regidories de Modernització, i Comunicació i Informació a la Ciutadania, es continua treballant per tal de complir amb la Llei de Transparència i Accés a la Informació Pública, que pretén que el ciutadà conega com es prenen les decisions en les administracions públiques.

El pròxim objectiu és que els plenaris es puguen seguir en directe en streaming a través de la mateixa pàgina web municipal.