S’amplia la contractació fins a tres mesos, i la durada de la jornada de treball fins a 27.5 hores setmanals

La tinent d’alcalde delegada d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, ha anunciat la contractació per part de l’Ajuntament d’Oliva de 25 persones desocupades, en el marc del segon Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques.

L’objectiu del Pla Conjunt és promoure la contractació de persones desocupades, per part dels ajuntaments de la província de València, per a l’execució d’obres o la prestació de serveis d’interés general i social. Dins d’aquest pla intervenen l’ajuntament, la Diputació de València i la conselleria a parts iguals.

D’esta manera, s’ha previst la contractació de quatre persones per al Servei d’Atenció al Ciutadà, una per al Departament de Turisme, una per al Servei de Biblioteques, una per al Departament de Cultura, tres per a Benestar Social, set mantenidors d’edificis i huit per al Departament d’Obres i Serveis. En l’establiment dels perfils han participat totes les Regidories amb delegació, que dirigeixen els diversos departaments de l’Ajuntament.

La contractació dels treballadors s’iniciarà el proper 16 de desembre i finalitzarà el 15 de març de 2016. Una de les novetats d’aquest segon Pla d’Ocupació Conjunt és que s’ha ampliat de dos a tres mesos la durada dels contractes i també la seua jornada laboral, que passa de les 20 hores setmanals de l’any anterior a les 27.5 hores setmanals d’ara.

El cost total de les contractacions previstes puja a 88.884,33 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva aporta 29.628,11 euros, que cobriran els costos salarials i de Seguretat Social de 25 treballadors, en una jornada de 27.5 hores setmanals al llarg de tres mesos.

Rosana Miñana ha manifestat que el seu departament és conscient que s’ha de continuar treballant per posar en marxa polítiques actives d’ocupació, per això des del departament s’han iniciat diferents iniciatives en este sentit, com ara tallers ocupació, tallers d’orientació laboral, i diferents programes formatius.