La segona part del documental d’InfoTV sobre l’emigració valenciana al Canadà i els Estats Units a principis del segle XX es presentarà aquest divendres, 5 de febrer, al Teatre Olímpia d’Oliva a les 19.30 h.

Aquest pròxim divendres dia 5, Oliva enceta la programació cultural del mes de febrer amb la projecció del documental “Adéu, Amèrica”, segon llargmetratge de la sèrie “Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York” de la productora valenciana InfoTV.

Si el primer documental de la sèrie, “Cap a la terra promesa”, contava els motius dels emigrants per anar-se’n, com van fer el viatge, en què van treballar i com es van adaptar a aquell món tan diferent, aquest segon explica, sobretot, com les crisis econòmiques del 1921 i el 1929 van fer tornar la majoria d’aquelles persones, obligats per la falta de faena i de diners.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha assenyalat que al documental es narra la història dels més de 15.000 valencians que emigraren ara fa cent anys a l’Amèrica del Nord, “d’entre ells, al voltant de 400 veïns i veïnes d’Oliva van viure en primera persona aquesta experiència. El passat 13 de novembre vam projectar a Oliva la primera part del documental, amb una important afluència de públic. Esperem, per tant, que també aquest segon capítol siga ben acollit”.

Escrivà ha posat en relleu que amb aquesta nova convocatòria i col·laboració amb InfoTV, que dirigeix Juli Esteve, “es posa de manifest la ferma aposta pels continguts audiovisuals a dintre de l’agenda cultural del municipi, que serà presentada aquesta mateixa setmana. De fet, aquesta projecció inaugura la programació enllestida per a febrer i març”.

La projecció d’aquest segon documental, que té una durada de 56 minuts, tindrà lloc en el Teatre Olímpia a les 19.30 h i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

Dos documentals més, “La Guerra de Sempre” i “Els Valencians d’Amèrica”, tancaran el cicle “Valencians a Nova York” abans que acabe l’any.

12218906_10207548106048190_819303137_o