Es tracta del segon taller d’ocupació consecutiu que rep Oliva, després de més de dotze anys sense rebre’n cap. Els alumnes han realitzat un blog on es poden consultar tots els treballs realitzats

Aquest matí l’alcalde d’Oliva, David González, i la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, han visitat, acompanyats de la directora del taller, Núria Bahamonde, els treballs i actuacions que estan portant a terme els 24 alumnes que formen part d’aquesta segona edició del Taller d’Ocupació  “Centelles Oliva II”.

El taller compta amb dos especialitats professionals, Treballs Forestals i Infraestructures de Jardins.

Pel que respecta als alumnes de jardineria es treballa, en aquest moment, en la zona verda situada en el carrer de la Muntanya/carrer de Sant Felip amb la intenció de revitalitzar-la. “Estan plantant-se espècies vegetals autòctones que s’adapten bé a aquests parcs, gairebé sense manteniment posterior ni consum hídric, a excepció de la fase d’implantació. Es tracta d’una solució innovadora paisatgísticament, un petit bosc mediterrani que dóna continuïtat a la flora i fauna del gran pulmó verd de la localitat d’Oliva” assenyalava l’alcalde, David González.

Els 12 alumnes d’aquesta especialitat actuaran també en altres zones, com ara les del carrer de Vista Hermosa, del Collado i de Sant Vicent. En total, es plantaran al voltant de 7.000 plantes autòctones.

Abans d’iniciar les actuacions per part de l’especialitat de jardineria, s’han mantingut diverses reunions amb les associacions veïnals dels barris afectats per aquestes actuacions, per tal de recollir les seues propostes i inquietuds i, en base a això, concretar els projectes d’actuació.

La visita ha continuat a la zona de la muntanya de Santa Anna, on els 12 alumnes de l’especialitat de treballs forestals realitzen el seu treball pràctic  que consisteix en repoblacions forestals, la correcció i restauració hidrològica-forestal i l’execució de tractaments silvícoles, que permeten conservar i millorar l’entorn natural més proper.

El treball en camp es durà a terme en les següents àrees de la muntanya de Santa Anna:

– Zona de la Carrasca – Carrer d’Andrés Manjón

– CEIP La Carrasca i les àrees circumdants

– Zona del Calvari, Sant Rafael i Santa Anna

– Zona del Collado – Senda dels Lladres

L’alcalde ha assenyalat que “l’objectiu principal del taller és millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte d’intervenció, posada en valor, i millora paisatgística del parc públic de la muntanya de Santa Anna, així com la millora i el condicionament dels parcs i els jardins situats en l’àmbit dels barris del Raval, del Pinet i de Gerreria”.

El projecte té un pressupost total de 259.338,14 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva aporta 39.560,14 euros i el SERVEF 219.778,56 euros, i finalitzarà cap a finals del proper mes de maig.

La finalitat d’aquestos taller d’ocupació és la de millorar de la qualificació professional de la persona beneficiària i afavorir-ne l’aprenentatge d’un ofici que facilite la seua inserció laboral.

Totes les actuacions i treballs realitzats poden consultar-se al blog http://tocentellesoliva2.blogspot.com.es/

P1260714 P1260735 P1260748