L’ens provincial finançarà el pont de connexió entre les dos platges en 2017 quasi amb tota probabilitat.L’alcalde d’Oliva ha assenyalat que es tracta d’un projecte prioritari per a l’equip de govern.

L’alcalde d’Oliva, David González, i l’alcalde de Piles, David Morant, s’han reunit aquest matí amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, per tal de tractar l’assumpte de la connexió per la costa d’aquestes dos localitats veïnes.

Segons l’alcalde oliver “la reunió ha estat molt positiva ja que el mateix president ens ha confirmat que, si no existeix cap impediment de força major que ho impossibilite, l’organisme provincial es farà càrrec del finançament de les obres de construcció del pont sobre el Barranc de Palmera-Beniteixir que uniria les platges d’Oliva amb Piles”.

Els dos ajuntaments han sol·licitat en la reunió d’aquest matí que siga la Diputació de València la que finance el pont, de la mateixa manera que ha ocorregut amb els ponts de connexió de la resta de municipis, és a dir, a través d’un conveni singular que depén de Presidència.

Des de l’Ajuntament d’Oliva s’ha sol·licitat que aquest conveni singular es porte a terme en 2017 ja que, prèviament, tant Oliva com Piles han de dur a terme la construcció del vial que arribaria al pont dins del seu terme municipal.

El vial tindrà una longitud de 505 m lineals (439 m d’Oliva i 66 de Piles), i una amplària de 16 m. Més de 8.100 m2 en total (7.777,63 m2 en el terme d’Oliva), sota els quals es contemplen xicotets canals de futures infraestructures (línies elèctriques, línies de telefonia, gas…).

L’alcalde d’Oliva ha assenyalat que es tracta d’un projecte prioritari per a l’equip de govern, que possibilitarà la connexió entre totes les platges del sud de la Safor (el denominat “interplatges”). Per això, durant el present 2016 es contractaran els treballs de redacció i la tramitació del Pla Especial de Terranova, per tal de poder realitzar eixa prolongació de l’Avinguda dels Llauradors fins al futur pont sobre el Barranc de Palmera.