Aquest matí la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, acompanyada de la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosanna Miñana, i de l’autor de llibre, Antoni Orengo, han explicat els continguts del llibre “Herbari bell del País Valencià” que es presentarà en societat este proper dissabte, 16 d’abril, a la Sala de Conferències de la Casa-Museu Maians a partir de les 11.00 hores.

Les regidores de Medi Ambient, Imma Ibiza, i d’Ocupació, Rosana Miñana, han assenyalat que una vegada finalitze la presentació del llibre tindrà lloc un taller pràctic on tots els assistents visitaran la zona del castell de Santa Anna i les zones verdes on han actuat els alumnes del taller d’Ocupació Centelles Oliva 2 en les quals s’han realitzat replantacions amb plantes autòctones. “L’autor del llibre, Antoni Orengo, ens realitzarà una classe in situ per tal de conéixer totes les plantes i poder identificar-les ràpidament”.

El llibre intenta aportar idees per a promoure una jardineria ecològica, que no supose malbaratament d’aigua ni usos de fertilitzants i fitosanitaris. Però, sobretot, que faça servir les espècies més pròximes al nostre entorn. “El llibre és una espècie de guia per a fomentar l’ús de plantes autòctones en jardineria i, a més, està dedicat al meu mestre i amic Joan Pellicer” explicava el seu autor Antoni Orengo.

Es tracta d’una publicació molt pràctica ja que incorpora un catàleg de plantes valencianes que poden usar-se en la jardineria. Cada fitxa de planta explica la utilització, la reproducció i els seus usos populars en medicina.

L’autor del llibre és professor de Formació Professional en la família d’Agroforestal a Oliva, col·laborador del centre de Desenvolupament Rural de la Safor i l’Escola de la Terra i escriptor en diverses revistes professionals d’agricultura ecològica.

 

P1270227