L’activitat consistirà en una ruta nocturna, observació de la pluja d’estels i gimcana amb GPS

La regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, ha presentat este matí la Nit de Sant Llorenç, una activitat que tindrà lloc el proper 12 d’agost i que consistirà en una ruta nocturna on es podrà conéixer una part del patrimoni etnològic relativa a les fonts d’Oliva i la observació de la pluja d’estels (Perseides) prevista per a eixa data de matinada.

“En l’activitat col·laboren els autors del llibre “Les Fonts d’Oliva”, Francisco Atiénzar i Xavier Canyamàs, l’empresa Xtrem Tracks a través de Domingo Rus i Victor Vila que organitza la ruta nocturna i l’associació d’Astronomia de la Safor” assenyalava la regidora Imma Ibiza.

La Nit de Sant Llorenç s’iniciarà a les 19.30 hores des del Centre Polivalent  (Passeig de Gregori Maians) per aquells que no coneguen com arribar a la Font Salada. Al voltant de les 20.00 hores, està prevista l’arribada a l’Hotel Font Salada on s’iniciarà la ruta guiada a la Font de Gisbert per dins de la Marjal. Els autors del llibre “Les Fonts d’Oliva” ens explicaran la part del patrimoni etnològic relativa a les fonts d’Oliva.

La ruta continuarà fins al Calapatar on es muntarà la carpa d’avituallament i soparan els participants. Una vegada finalitzat l’avituallament, es pujarà a la Muntanyeta Verda des d’on veurem la pluja d’estels (Perseides) i observarem amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn.

Després tornarem al Calapatar i des d’allí començàrem la gimcana amb GPS. La gimcana ens portarà a través del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva per trobar el “Tresor de la Marjal” que va amagar el Capità Track. La tornada a Oliva està prevista entre la 01.30 h i 02.00 h de la matinada.

Les inscripcions es realitzen a la Tourist Info Oliva de 9.30 h a 14.00 h i 17.00 h a 19.30 h, C/ Passeig de Lluís Vives, s/n (Mercat Municipal) o al telèfon 96 285 55 28. El preu per participant és de 5 euros per l’assegurança d’accidents i responsabilitat civil. Des de l’organització es recomana als participants que utilitzen pantalons llargs frescos per evitar picadures, sabates esportives que es puguen banyar, repel·lents per als mosquits i una llanterna.

Contraportada medi ambient val A2 Portada medi ambient val A2