El cicle s’emmarca en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Oliva i el Circuit CulturArts de la Generalitat Valenciana per a la cogestió de la programació escènica

Els Serveis Culturals de l’Ajuntament d’Oliva han presentat el cicle ‘Rebombori’, que des d’aquest divendres, dia 30 de setembre, i fins al 21 d’octubre, oferirà una acurada selecció d’espectacles teatrals que vol posar als més menuts en contacte directe amb les arts escèniques.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha destacat que “després de l’èxit del 2015, torna el cicle de teatre infantil i ho fa estrenant nom i ampliant la seua oferta fins a un total de quatre representacions, amb la principal voluntat d’arribar al públic infantil i enriquir el seu imaginari.”

El cicle ‘Rebombori’ és una gran festa, enmig de la tardor, amb els xiquets i xiquetes d’Oliva com a protagonistes excepcionals. Seran quatre divendres plens de teatre, amb quatre companyies valencianes que pujaran a l’escenari del Teatre Olímpia amb una atractiva oferta escènica que farà les delícies de tota la família.

Quatre espectacles estimulants, màgics i divertits

La Carreta Teatre inaugura el cicle la vesprada del dia 30 amb l’obra “L’aneguet lleig”, una adaptació per a titelles del popular conte de Hans Christian Andersen en què es vol mostrar als xiquets i xiquetes els valors de la tolerància, la solidaritat i l’acceptació del diferent. La Carreta fa un plantejament clàssic i molt visual en el qual combina diferents tècniques de manipulació: titella de taula, de guant, de fils…, la majoria amb la presència en escena dels titellaires.

El següent divendres, 7 d’octubre, serà el torn de L’Horta Teatre, amb “Martina i el bosc de paper”, una obra de teatre d’objectes, molt visual, poètica, senzilla i tendra, que planteja una manera lúdica i pedagògica d’acostar-se als valors de la natura. Un valor afegit d’aquest espectacle radica en el fet que tots els elements escenogràfics estan construïts, íntegrament, amb peces de cartó i paper, material totalment familiar per als xiquets i amb el qual juguen habitualment, tant a casa com a l’escola.

El ‘Rebombori’ continuarà amb dos muntatges més, que destaquen per la seua singularitat. El primer serà “DOT”, de Maduixa Teatre, guanyador del Premi Max 2015 al millor espectacle per a la infància. Es tracta d’un sorprenent espectacle en què dansa, teatre, música i noves tecnologies es combinen per a oferir un trencaclosques màgic en el qual tot és possible. Es representarà el divendres, 14 d’octubre.

La segona és la proposta que tanca aquesta edició. El divendres, 21 d’octubre, la Cia. Teatre Animal presentarà un muntatge multi-disciplinar que fusiona les arts visuals i la música, amb el clown i el teatre de text. “Com gat i gos” es recolza amb el contacte directe amb el públic, l’humor, i un estil senzill i simplificat que trenca els convencionalismes teatrals.

Cultura accessible i a preu simbòlic

Totes quatre funcions tindran lloc de vesprada, a les 18.00 h; mentre que la venda d’entrades, a 1 euro, s’iniciarà en taquilla des d’una hora abans dels espectacles. També es poden adquirir anticipadament per internet en www.instanticket.es, o per telèfon al 902 444 300.

rebombori