L’ADL d’Oliva ha obtingut subvencions per a les Iniciatives Socials EMCORP, EMCOLD I ECORJV, prop de 120.000 euros

El departament d’Ocupació i Empresa, que dirigeix la regidora Rosana Miñana, ha anunciat la contractació, per part de l’ajuntament, de 17 persones aturades del municipi d’Oliva, a través de tres línees de subvencions rebudes per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Així es posaran en funcionament els Programes d’Iniciatives Socials EMCORP, EMCOLD i ECORJV. La quantitat total és de 119.977 euros, més 12.000 euros d’aportació municipal.

D’una banda, a través del Programa Iniciativa Social EMCORP 2016 subvencionat amb 30.000 euros, l’Ajuntament d’Oliva contractarà 8 persones en situació d’atur, amb els següents perfils professionals: un tècnic en treball social, un tècnic en sistemes informàtics, dos electricistes i quatre conserges. En aquest programa l’ajuntament realitza una aportació municipal de 12.000 euros, que complementaran la subvenció rebuda.

Els contractes tindran una durada de quatre mesos, i el programa està dirigit a portar a terme obres de serveis d’interés general.

El segon programa subvencionat és el denominat Iniciativa Social EMCOLD amb el qual es contractaran tres tècnics que realitzaran les tasques d’orientadors laborals dins del Departament d’ADL al llarg de set mesos. Aquest programa disposa d’una subvenció de 40.000 euros.

Per últim, a través del tercer dels programes, denominat Iniciativa Social ECORJV, amb una subvenció de 49.977 euros, es contractaran sis joves menors de 30 anys, per un període de sis mesos, amb els següents perfils professionals: un tècnic d’informàtica, un tècnic de so, un tècnic en ciències biològiques, un community manager, un administratiu i un tècnic de biblioteconomia.

“Recordem que estes contractacions es realitzaran entre les persones aturades i que es troben inscrites al Servef com a demandants d’ocupació. Això és molt important, ja que si no estan inscrites no eixiran en les llistes de selecció del Servef, i per tant, no tindran opció de ser contractades a través d’aquestos programes. Aquest recordatori el faig extensiu a tots els joves, perquè ens hem adonat que la majoria d’ells en finalitzar els seus estudis, encara que no tenen  cap feina no s’inscriuen com a demandants d’ocupació, amb les seues titulacions acadèmiques” assenyalava la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana.

Les persones interessades poden passar per l’ADL (Edifici de l’Almàssera, 1a planta) per tal de sol·licitar mes informació. La selecció i els barems els realitzaran directament des de l’oficina del Servef de Gandia.