La millora serà integral i no contempla únicament la substitució de les actuals butaques. Entre les accions previstes, destaquen reforçar la seguretat del local, evitar el risc d’inundacions i facilitar la participació de persones amb discapacitat

L’Ajuntament d’Oliva treballa des de l’inici de la legislatura en la millora del Teatre Olímpia, i en la solució als problemes que pateixen des de fa molts anys altres edificis municipals del seu voltant.

El PSPV-PSOE, novament, dóna mostres d’un absolut desconeixement dels problemes que ells mateixos ha generat durant els seus anys de gestió. Parlen del Teatre Olímpia, passant per alt les necessitats d’energia elèctrica que té l’edifici, juntament amb l’Almàssera (inaugurada, sense recepcionar i amb llum d’obra, per un alcalde socialista), l’antic Hort de Palau o el mateix ajuntament. El PSOE local oblida això en el seu pamflet, com també el fet que s’està treballant, des de fa temps, en una solució global i definitiva que passa, entre altres, per la redacció del projecte del Centre de Transformació que actualment s’ha contractat.

Pel que fa al Teatre Olímpia, si bé en el pressupost de 2017 (i no en 2016 com assegura el PSOE) es van incorporar 96.000 euros per substituir les butaques, durant l’estudi previ de seguretat i salut iniciat en juliol de l’any passat es van detectar diferents problemàtiques que calia resoldre abans d’executar la reforma, com ara l’elevat nivell d’humitats que actualment s’està corregint.

La millora del teatre serà integral i s’executarà per fases

L’Olímpia necessita molt més que un llavat de cara, és per això que la millora serà integral i no només comptarà amb el canvi de seients en la sala principal i la llotja. Entre altres accions, s’ha previst la instal·lació d’un nou paviment, una reforma integral dels banys fent-los adaptats per a persones amb mobilitat reduïda (que també disposaran d’àrees reservades en el pati de butaques), un sistema de suport auditiu per a persones sordes, una nova cabina de control tècnic, la renovació de la senyalística d’emergència, o l’ampliació de la xarxa de pluvials del pati exterior per evitar inundacions. Endavant, l’escenari i els camerinos també seran objecte de millora.

En definitiva, una forta aposta per un dels espais culturals amb més aforament en la ciutat, un espai referent per al teixit associatiu del poble, i que prompte revertirà l’estat d’abandonament que ha patit al llarg dels anys.

https://www.facebook.com/CompromisOliva/videos/1903400469723385/