Rosana Miñana, regidora d’Ocupació i Empresa i Esports, i també de Recursos Humans al llarg de bona part de la legislatura, ha presentat la seua renúncia a l’acta de regidora de l’Ajuntament d’Oliva. Així ho va fer saber el passat cap de setmana a l’assemblea local de Compromís, després d’informar prèviament als seus companys del grup municipal a l’ajuntament.

El motiu ha estat exclusivament una oportunitat professional, sumat al fet que fa mesos ja havia pres la decisió de no tornar a optar a ser regidora, tal com va informar a l’alcalde en el seu dia.

Concretament, Rosana Miñana ha rebut l’oferta per tal d’incorporar-se com a educadora infantil a l’Escola Municipal El Caragol. Ara fa set anys, després de participar en un procés selectiu i aprovar els exàmens corresponents, va guanyar el dret a formar part d’una borsa de de treball d’educadora infantil, juntament a altres 51 persones. Recentment, amb motiu de l’obertura d’una nova aula, i després de la renúncia de les tres primeres persones de dita borsa, li ha arribat el torn. A més a més, es dóna la circumstància que és incompatible treballar i ocupar un càrrec públic en la mateixa administració local.

Miñana tornarà així al seu treball habitual anterior a ocupar el càrrec de regidora, ja que va treballar al llarg d’anys en les escoletes municipals de Gandia com a educadora infantil.

La regidora ha explicat als companys i companyes de Compromís que “la decisió ha sigut molt complicada de prendre”, però ha afegit que és un tren que professionalment no pot deixar passar “perquè renunciar vol dir quedar-se l’última en la borsa”. Un fet que no haguera sigut rellevant en cas de voler continuar en política.

Segons Rosana Miñana, “vaig acceptar la proposta que abans de les eleccions de 2015 em va plantejar David González perquè suposava tot un repte per a mi poder treballar per tractar de millorar el meu poble des de l’Ajuntament”. Tres anys després la regidora diu que marxa del consistori “satisfeta d’haver treballat de valent amb en les àrees que ha gestionat, però també amb la humilitat suficient per reconéixer que seua la gestió sempre pot ser millorable”.

Rosana Miñana valora molt positivament, a nivell personal, el seu pas per les diferents regidories i departaments, “un món fins ara desconegut per a mi”, ha dit.

Segons explica Rosana Miñana, “la gestió municipal és complicada, però s’ha esforçat cada dia per millorar la vida dels nostres veïns i veïnes”. Tot i que exposar tota la gestió realitzada resultaria molt llarg, Miñana ha destacat les ajudes que el Departament d’Ocupació i Empresa ha aconseguit d’altres administracions com la Diputació de  València, la Conselleria d’Economia i el Ministeri de Treball, com ara els tallers Centelles o el programa T’Avalem entre altres.

 

Pel que fa a la gestió en la delegació de Recursos Humans “ha sigut un treball ingent, afrontant qüestions com la regularització de 24 llocs de treball a través de l’Oferta Pública d’Ocupació, l’obertura de noves borses de treball, modificacions de la Relació de Llocal de Treball, etc.,  encara que sovint es tracta de faena grisa que no s’ha acaba de visualitzar”.

La regidora Rosana Miñana no ha volgut donar per finalitzada la seua etapa política sense reiterar l’agraïment al grup municipal de Compromís, els quals, ha afirmat “m’han ensenyat el vertader significat servir a la societat. També ha volgut agrair al conjunt de membres de la corporació municipal la seua comprensió, i la seua disposició al diàleg sempre que ha estat possible, i al conjunt de persones que conformen l’Ajuntament d’Oliva.

Finalment, ha encoratjat als joves d’Oliva i a totes aquelles persones amb ideals i valors perquè s’animen a participar activament de la política local, i en la millora d’Oliva.