L’Ajuntament d’Oliva desbloquejà el passat dimecres les obres del Centre Olivense de la ciutat que han estat paralitzades des de 2012. El plenari municipal aprovà el passat dimecres per unanimitat destinar 225.000 euros per concloure les obres de l’edifici que es convertirà en la Casa de la Cultura d’Oliva. Cal destacar que aquesta partida pressupostària servirà per a completar el cost total de l’obra que ascens a 1,3 milions d’euros.



Després de nombroses reunions per part del govern de Compromís, encapçalat per David González, s’ha aconseguit reprendre el projecte del Centre Olivense per tal de dotar a Oliva d’un estai cultural de qualitat. La nova casa de la Cultura comptarà amb oficines per al Departament de Cultura, sales d’exposicions, saló d’actes i altres estades per a la ciutadania.
Es tracta d’una gran negociació tant amb Patrimoni com amb els partits polítics perquè des de Compromís considerem que el Centre Olivense deu ser un projecte acabat que puga ser gaudit per tots els veïns i veïnes de la ciutat.



El projecte del Centre Olivense comptava, fa més de 10 anys, amb un pressupost de més d’un milió d’euros que cobria el ‘Pla Confiança’ de la Generalitat Valenciana. Però a causa d’una sèrie de modificacions que ha obligat Patrimoni i al probable augment d’algunes partides, el cost total de les obres s’ha vist incrementat. Per tal motiu, l’Ajuntament d’Oliva es deu fer càrrec de la diferència pressupostària. Gràcies a l’aprovació per unanimitat de tots els grups polítics aquest nou cost es cobrirà al fons propis d’Oliva.

El regidor de Patrimoni, Vicent Canet, informava el passat dimecres que l’Ajuntament d’Oliva té previst iniciar les obres el mes de gener. A partir de l’aprovació s’està treballant per firmar la pròrroga del contracte amb l’empresa constructora que començà les obres. I segons el termini d’execució de les mateixes, l’estimació és que el Centro Olivense estiga acabat en juny de 2019.

Amb aquest desbloqueig s’aconsegueix que els dos edificis construïts un d’ell en el segle XVII i l’altre XX tinguen una utilitat sociocultural que millore l’oferta d’Oliva.

Imatge de: Arkitera