Després de la participació en la Comissió de Baremació del programa “la Dipu et beca” de Rubén Pérez, com a oient en representació del BLOC JOVE d’Oliva (participació que va ser possible gràcies a la proposta de la regidora del BLOC-Compromís, Rosanna Torres, sol·licitant que participaren representants de les seccions joves dels partits polítics amb representació a l’Ajuntament d’Oliva), estes són les aportacions que fa el BLOC JOVE d’Oliva, amb la finalitat que les bases de l’Ajuntament d’Oliva per al proper any, cas de continuar el programa de la “Dipu et beca”, siguen més equitatives i justes:
- Caldria afegir més titulacions per a cadascun dels perfils, ja que molts estudiants, a pesar d’estar cursant estudis molt relacionats amb els perfils, queden exclosos de bestreta per no especificar les bases un ventall més ampli de titulacions. A més, per una mateixa plaça, no haurien de competir aspirants amb diferents graus d´estudis (cicle formatiu, diplomatura, grau, llicenciatura), ja que així sempre obtindrà millor puntuació aquella persona que tinga estudis superiors.
- En les bases locals no es fa cap referència a la situació socioeconòmica dels aspirants. En aquest moment de crisi econòmica, on moltes famílies d´Oliva tenen grans dificultats econòmiques, és important tindre en compte este criteri.
- Una altra de les carències de les bases aprovades per l’Ajuntament d’Oliva per decret d’alcaldia, és la no inclusió del període d’al·legacions. El grup municipal del BLOC-Compromís va demanar un informe jurídic al respecte. Finalment es va obrir un periode d’al·legacions, perquè així ho exigeix la llei, encara aquest ha estat de només cinc dies, amb cap de setmena inclòs, clarament insuficient.
- Els mèrits en els estudis de Valencià de l´Escola Oficial d’Idiomes s’han baremat per damunt dels de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, encara que siguen del mateix nivell, la qual cosa és injusta i gens habitual en les bases d’altres municipis.
- També s’hauria de tindre en compte el fet que aquells alumnes que no hagen superat un mínim de crèdits exigits en la titulació acadèmica, difícilment podran posar en pràctica els coneixements adquirits, que és una de les finalitats principals de les beques de formació. En les bases no es té en compte esta circumstància.
- Proposem el canvi de sistema de puntuació de la nota mitjana, i que aquesta s’ajuste més a les notes reals, per exemple de 5,00 a 10,00 punts i no de 8,50 a 10,00 com s’ha baremat fins ara.
Rubén Pérez Vilches