Oliva s’acull a les ajudes del Salari Jove

La subvenció està orientada als joves menors de 30 anys, un dels col•lectius amb majors dificultats per a aconseguir una primera experiència en el mercat laboral.


El departament d’Ocupació i Empresa, que dirigeix el tinent d’alcalde David González, ha sol•licitat acollir-se a les ajudes del Salari Jove que oferta la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació. Concretament, estem parlant d’una sol•licitud de subvenció de 126.000 euros, que en cas de ser favorable, permetrà la contractació per part de l’Ajuntament de 7 joves del municipi d’Oliva, que hauran de ser aturats menors de 30 anys inscrits com ha demandants d’ocupació. La subvenció cobreix els costos salarials de la contractació, inclosa la cotització a la Seguretat Social. Els joves realitzaran obres i serveis d’interès general, que repercutiran en el poble d’Oliva, com ara, la creació d’un observatori d’ocupació i formació, atenció i ajuda a la conciliació laboral i familiar, animació sociocultural per a joves, etc.
Les contractacions subvencionades tindran una durada mínima de sis mesos i màxima de nou. L’Ajuntament sol•licita que estiguen la durada màxima.
En finalitzar el contracte, l’Ajuntament estendrà un certificat en el qual consten les funcions exercides o treballs desenvolupats pel jove per a incrementar la seua experiència i currículum, documentació que facilitarà el seu accés a futurs llocs de treball.
La subvenció està orientada als joves menors de 30 anys, un dels col•lectius amb majors dificultats per a aconseguir una primera experiència en el mercat laboral. Per a participar en el Programa Salari Jove, els joves són seleccionats tenint en compte la seua major adequació al lloc de treball oferit en funció de la seua formació, és a dir, diplomats o Graus Superiors.
David González, qui fa unes setmanes anunciava la petició d’un Taller d’Ocupació dirigit a persones desocupades majors de 30 anys, ha manifestat que “una de les prioritats de la delegació d’Ocupació i Empresa és la captació de finançament d’altres administracions que, junt als recursos propis, permeten dur a terme accions que possibiliten la inserció laboral de les persones desocupades d’Oliva”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *