Per poder participar calia inscriure’s al cens abans del 21 de gener (si no eres simpatitzant o militant de Compromís).
Les votacions per internet (https://compromis.net/primaries/) tindran lloc els dies: 28-29-30 de gener, entrant a: https://compromis.net/primaries
Presencialment, el 31 de gener, a la seu de Compromís per Oliva (C/ Sant Cristòfol, 10), de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.
Si esteu inscrits correctament rebreu un e-mail poc abans de les votacions amb un enllaç que servirà per obtindre el SMS al mòbil amb la clau per validar les votacions.
Com sabeu, les primàries es celebren per a les llistes tant a Corts Valencianes com a la candidatura a l’Alcaldia d’Oliva. Per tant, haureu de votar 4 vegades, tal i com vos expliquem tot seguit:
1 – Presidència de la Generalitat.
2 – Cap de llista circumscripció de València.
3 – Llista a les Corts per la circumscripció de València (a partir del núm. 3, ja que l’1 i el 2 ja els hauràs votat anteriorment).
4 – Alcaldia d’Oliva.

Primàries Candidatura Municipal d’Oliva
Només hauràs de votar la candidatura a l’alcaldia (a encapçalar la llista). En aquest cas, la única que s’ha presentat és la de David González (pots votar-la o abstindre’t).

Primàries Corts (circumscripció de València)
La votació a Corts Valencianes és ben similar:
Tant a la Presidència de la Generalitat (Mònica Oltra) o cap la capçalera de la circumscripció de València (Enric Morera), només s’hi ha presentat un candidat. Per tant, només se li podrà votar o abstindre’s.
A la resta de la llista (a partir del lloc 3) hauràs d’ordenar segons les teues preferències un mínim de 7 noms de candidatures, i procurar la igualtat de gèneres. ordenant-los com vullgues: 3-4, 4-3, 4-4…
A cada candidat/a li assignaràs un ordinal segons la teua preferència. La major puntuació correspon al 1 i esta anirà minvant segons avance l’ordinal. (La fórmula matemàtica és 1/N on N és l’ordinal assignat) EN PLATA: Això vol dir que si poses X en el lloc 1, li estaràs donant suport amb 1 punt, però si el poses al lloc 2 només rebrà 0,5, o si el poses al lloc 3 serà un 0,33 I així successivament…
Després de les votacions, als resultats de les primàries es poden aplicar correctors per garantir tant la paritat d’homes i dones com la pluralitat de les sensibilitats. Esta serà la llista definitiva que es presentarà davant la ciutadania a les eleccions del 24 de maig.
Encara tens dubtes? Contacta’ns i tractarem d’ajudar-te:

Comissió electoral Oliva.