Finalitzen els treballs de desmuntatge de 2 grues torre abandonades a Oliva

El regidor d’Ordenació del Territori, Vicent Canet, ha anunciat l’acabament dels treballs a l’obra dels carrers (Ctra.) Gabriel Ciscar, 85 i Sabin i Salk. Prèviament ha estat necessari el bombeig de les aigües acumulades al soterrani.

Desmuntatge 1  Desmuntatge 3

 

 

 

 

 

 

“La retirada d’aquestes grues ha estat una de las prioritats que hem tingut al govern, donades les característiques tan concretes que presentaven, i la inquietud social que generaven”, hDesmuntatge 2a indicat el regidor d’Ordenació del Territori de l’Ajuntament d’Oliva, Vicent Canet.

I és que des de fa molt de temps, dues grues torre abandonades a una obra situada entre la Ctra. Gabriel Ciscar i el carrer Sabin i Salk porten preocupant als propietaris-moradors de les vivendes pròximes.

Per eixe motiu, Vicent Canet va iniciar fa més d’un any una Ordre d’Execució per exigir als propietaris de les esmentades grues torre que acreditaren els pertinents certificats de manteniment o procediren al seu desmuntatge.

Però, com ja va sent habitual als temps que corren, no va haver cap resposta per part dels promotors (i, en aquest cas, també propietaris de les grues torre): una societat limitada, en plena fase de dissolució.

Amb tot, el passat dilluns 26 de gener l’Ajuntament d’Oliva va començar les obres de desmuntatge de les mateixes. Culminant així un llarg i complicat procés administratiu seguit pel departament d’Urbanisme durant molts mesos.

Davant el silenci de la societat propietària de les grues torre, l’Ajuntament ha hagut d’activar el procediment de l’actuació subsidiària, amb tots els contratemps que comporta una societat que no rep les notificacions, ni es fa càrrec de les seues responsabilitats.

“Ha estat necessari, entre altres coses, demanar una ordre judicial per poder accedir a l’interior de les obres i poder procedir al desmuntatge de les referides grues torre. Aquesta ordre judicial autoritzava a l’Ajuntament d’Oliva a accedir al recinte de les obres el passat 26 de gener, tal i com així es va produir”.

Segons indica Canet, el treballs han consistit en la demolició parcial del mur del C/ Sabin i Salk (per accedir a l’interior del recinte de les obres); el bombeig de l’aigua acumulada al soterrani; el desmuntatge, transport i emmagatzemament de les referides grues torre per part de personal especialitzat; i la reconstrucció del mur. D’aquesta forma, amb l’objectiu d’evitar problemes de seguretat i molèsties al veïnat, l’Ajuntament s’ha fet càrrec de l’actuació subsidiària, que té un pressupost d’uns 15.000 euros, IVA inclòs.

Les peces de les referides grues torre, davant la inacció dels seus propietaris, seran custodiades per l’Ajuntament d’Oliva a una parcel•la municipal del polígon industrial.
Amb el desmuntatge d’aquestes dues grues torre, el departament que dirigeix Vicent Canet posa fi a l’objectiu traçat fa aproximadament un any, de desmuntar totes les grues torre abandonades que amenaçaven la tranquil•litat dels propietaris-moradors de les vivendes pròximes a estos elements.

Recordem que el passat mes d’abril es va retirar la gran grua torre (de 80 metres d’altura) de l’obra abandonada del carrer Manuel Broseta 52
Aleshores Canet ja va anunciar que s’havien iniciat els tràmits per procedir al desmuntatge subsidiari de les dues grues torre que ara s’han desmuntat.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *