Cap a un model turístic responsable i sostenible

Què és un model turístic?

Els models turístics són els tipus d’activitats turístiques existents. Producte de la suma dels negocis i altres elements turístics, podem dir-ne que un model turístic és allò que ofereix en el seu conjunt una destinació turística (l’oferta) als seus visitants (la demanda).

Oliva té model turístic? Quin és?

A Oliva existeix un model turístic basat en la seua definició territorial i les seues peculiaritats com a poble. La nostra sempre ha estat i serà una ciutat mediterrània amb una platja de vora nou quilòmetres i excel·lent cordó dunar, on la riquesa del seu patrimoni històric s’afig a una diversificada oferta cultural, gastronòmica o esportiva.

En aquest sentit, la regidoria de Turisme que gestiona Compromís ha continuat complint amb el model turístic iniciat en anteriors mandats corporatius tot ampliant el mateix i apostant per noves línies de treball, potenciant les ferramentes comunicatives i promovent les singularitats que diferencien Oliva d’altres destinacions turístiques.

Debatre sobre el model turístic és fer-ho sobre el model urbanístic

El model turístic de qualsevol població ve determinat per la confecció del seu territori i el seu model urbanístic. És a dir, també condiciona el model turístic d’Oliva la mala imatge que s’endú el visitant de les nostres platges arran de la dolenta gestió urbanística de PP i PSOE: Rabdells, Aigua Blanca IV, degradació de la Via Ronda o manca d’enllumenat públic en segons quines zones.

Desconeixença i manca de finançament

El motor econòmic d’una ciutat es reflecteix en el seu pressupost municipal i, comparat amb altres poblacions, aquell de què disposa la regidoria de Turisme a l’ajuntament d’Oliva és significativament inferior. Per conseqüent, aquesta insuficient consignació pressupostària dificulta i impossibilita polir i finalitzar l’actual Estratègia Turística d’Oliva (ETO).

L’edil delegada de Turisme, Imma Ibiza, anima a fer una visita a aquest departament per tal de conéixer la situació actual i tot el treball desenvolupat abans de posar en entredit la planificació turística de la ciutat.

Parlem clar, quina classe de propostes vols escoltar?

Arxivat en: Ajuntament, compromís, turisme, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *